Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ekmek fiyatının artmaması için Bakkallar Odası devrede

    Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Muhammet Selçuk’la basın toplantısı

 

 

Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Muhammet Selçuk’la basın toplantısı düzenleyen Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, ekmek fiyatlarının artırılmaması şartıyla fırıncılara ve ekmek fabrikalarına yönelik ‘ucuz un’ anlaşması yaptıklarını açıkladı

 

Un fiyatlarına gelen zamların ardından birçok fırıncı ekmeğe zam talebinde bulunurken,  Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, ekmek fiyatlarının artırılmaması şartıyla fırıncılara ve ekmek fabrikalarına Toprak Mahsulleri Ofisi’nden ucuz temin anlaşması yaptıklarını açıkladı. Dün, Afyonkarahisar kent merkezindeki bir otelde Afyonkarahisar Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Muhammet Selçuk’la basın toplantısı düzenleyen Üstün, unun çuvalının fırıncılara 195 TL’ye verileceğini açıkladı. Üstün, TMO’dan alınacak uygun fiyatlı unun sadece fırınlar ve ekmek fabrikalarına satılacağını belirtti.   Üstün, TMO Müdürü Muhammed Selçuk ile birlikte istişarede bulunduklarını ve fiyatların uygun bir seviyede tutulacağını bildirdi.

BU UYGULAMA ÜLKE GENELİNE YAYILACAK

Toplantıya, “Geçtiğimiz cuma günü fahiş un fiyatlarıyla ilgili bir açıklamada bulunmuştum” diyerek sözlerine başlayan Başkan Üstün, “O günden bugüne un fabrikalarıyla görüşme fırsatımız oldu. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Müdürü Muhammed Selçuk Beyle birlikte yaptığımız görüşmeler sonucu, Afyonkarahisar genelinde TMO’dan taahhüt vermek şartıyla satacakları unları piyasaya süreceklerine dair söz almış bulunmaktayız. Bu çalışmalarımızın 81 ilimizde de Bakkalcılar ve Fırıncılar Odalarıyla birlikte tüm Türkiye’ye de akın akın yayılabileceğini paylaşmak isterim” dedi.

UCUZ UN EKMEK FİYATLARININ DÜŞÜRÜLMESİ ŞARTIYLA SATILACAK

Başkan Cengiz Üstün, “Afyonkarahisar’da normal somun ekmek dışında bir de ev ekmeğimiz var. Gelen zamlardan dolayı onların da yüksek fiyatla satışı yapıldığına şahit oluyoruz. Fakat 380 TL’ye un alıp mahalle fırınlarımızın fiyatlarını yükseltmesini bekleyemezdik. Onların da fiyatlarını aşağı çekmeleri şartıyla, TMO’nun vereceği unları temin etmelerini sağlayacağız. 185 TL artı KDV ve yol masrafı olmak üzere en fazla 195 TL’den çuval unları temin etmek için söz aldık. Bakkal esnafları için de 50’şer kilo olmasa bile küçük paketler halinde ekmeklik unları, diğer marketlere göre daha uygun fiyatlara satmaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

ÜSTÜN’DEN BAZI SANAYİCİLERE TEPKİ

Denetimlerin de başladığını ifade eden Üstün, “Kendilerine çeki düzen vermeleri gereken bazı sanayicileri tespit ettik. Denetimlerin neticesi ilerleyen günlerde öğrenilebilir” dedi. Un fabrikalarıyla da görüştüklerini söyleyen Üstün, onların da bu çalışmalara destek vereceklerini açıkladı. Ömer Koçak