Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında her yıl düzenlenen ve ülkelerin iklim politikalarını belirlendiği 31. COP (Conference of the Parties) zirvesi, bu yıl 9-20 Kasım 2026 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek. 100 bini aşkın katılımcı beklentisiyle tarihinin en büyük iklim zirvelerinden biri olmaya aday COP31 Antalya 2026; ülke müzakerecileri, uluslararası örgütler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörü buluşturacak.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA
Bu önemli uluslararası organizasyonun hazırlık sürecinde, üniversite rektörleri ve COP31 paydaşı kurum ve kuruluşların temsilcileri YÖK’te bir araya geldi. YÖK’te düzenlenen ‘COP31 Yolunda Bilim Diplomasisi: Akademi Lansmanı’ başlıklı toplantıda AFSÜ’yü, Rektör Prof. Dr. Adem Aslan ve AFSÜ’nün COP31 Koordinatörü olarak görevlendirilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali Tuncer temsil etti. Türk yükseköğretiminin çözüm üretme kapasitesinin iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir kalkınma için öne çıkartılmasına dönük milli vizyonun ele alındığı toplantıda, YÖK Başkanı Erol Özvar ve Bakan Kurum da bir konuşma yaptı.
AFSÜ heyeti, ‘COP31 Yolunda Bilim Diplomasisi’ toplantısı katıldı
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali Tuncer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘COP31 Yolunda Bilim Diplomasisi: Akademi Lansmanı’ toplantısına katıldı.

