Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyükbaş hayvancılık destekleri artırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, büyükbaş hayvancılık desteklerinde önemli artışlar yapıldığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle buzağı ve malak temel destekleri artırılırken, farklı üretim yöntemleriyle elde edilen buzağılara yönelik ilave destekler de devreye alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, büyükbaş hayvancılık desteklerinde önemli artışlar yapıldığını

Bakanlığın açıkladığı yeni destek düzenlemesi kapsamında buzağı temel desteği 1.400 TL’den 2.000 TL’ye yükseltildi. Böylece büyükbaş hayvancılık yapan üreticilere sağlanan temel destek tutarında artış gerçekleştirildi. Embriyo transferinden doğan buzağılar için de ilave destek uygulaması getirildi. Bu kapsamda söz konusu buzağılara 5.000 TL/baş ilave destek sağlanacak.

CİNSİYETİ BELİRLİ SPERMADAN DOĞAN BUZAĞILARA İLAVE DESTEK

Cinsiyeti belirli sperma kullanımından doğan buzağılar için de ilk defa ilave destek verilecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre bu kapsamda 5.000 TL/baş destek sağlanacak. Etçi ırk sperma ile tohumlamadan doğan buzağılara yönelik de yeni bir destek uygulaması başlatılacak. Buzağılara ilk defa olmak üzere 1.000 TL/baş ilave destek sağlanacak. Büyükbaş hayvancılık destekleri kapsamında malak desteğinde de artış yapıldı. Daha önce 2.800 TL olan malak desteği 4.000 TL’ye yükseltildi.

SÜT ÜRETİCİLERİNE DE İLAVE DESTEK

Düzenlemede çiğ süt üreticilerine yönelik destek de yer aldı. Çiğ sütünü mesleki yeterlilik sertifikalı görevliler aracılığıyla işleme tesislerine satan üreticilerin temel destek tutarına ilave destek eklenecek. Tarım ve Orman Bakanlığı, yapılan destek artışlarının üreten, ülkenin gıda arz güvenliğine katkı sağlayan hayvancılık işletmeleri ve üreticiler için hayırlı olmasını diledi.