İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Müdür Yardımcısı Fatih Akçil ve şube müdürleriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere katıldı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında düzenlenen programa Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri de iştirak etti. Seminer, öğretmenlerin mesleki gelişim çalışmalarının değerlendirildiği program kapsamında gerçekleştirildi.
YENİ ÖĞRETİM PROGRAMININ YAKLAŞIMI ELE ALINDI
Milli Eğitim Akademisi Başkanlığı Mesleki Gelişim Daire Başkanlığının 2026-2027 eğitim-öğretim yılı eylül ayı mesleki çalışmaları kapsamında düzenlenen seminerde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eğitim yaklaşımı üzerinde duruldu. Programda ayrıca İlkokul ve Ortaokul Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretim Programı’nın yaklaşımı ile öğrencilerin gelişim süreçlerine yönelik uygulamalar değerlendirildi. İl Müdürü İsmail Altınkaynak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğrenciyi merkeze alan bütüncül eğitim anlayışı doğrultusunda öğretmenlerin üstlendiği role dikkat çekti. Altınkaynak, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin öğrencilerin ahlaki ve insani değerleri tanımaları, bu değerleri anlamlandırmaları ve günlük yaşamlarına yansıtmaları açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
ÖĞRETMENLERİN GÖRÜŞLERİ DİNLENDİ
Seminer kapsamında öğretmenlerin görüş ve değerlendirmelerini de dinleyen Altınkaynak, eğitim uygulamalarının sahadaki yansımaları konusunda öğretmenlerle görüş alışverişinde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Altınkaynak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulanmasında öğretmenlerin önemli bir role sahip olduğunu belirterek, emekleri ve katkıları dolayısıyla öğretmenlere teşekkür etti. Altınkaynak, seminerin öğretmenler açısından verimli geçmesi temennisinde bulundu.

