Afyonkarahisar’ın gastronomi kültürünün uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağlayan 8. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali, ilk gününde farklı ülkelerden gelen konukları ağırladı. Festivalin ilk günü akşamında gerçekleştirilen gala yemeğine İtalya, Lübnan, Yunanistan ve Brezilya’dan gelen şefler ve yetkililer de katıldı.
Yabancı Konuklardan Başkan Köksal’a Teşekkür
Gala gecesinde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile bir araya gelen yabancı konuklar, festival organizasyonu ve kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. İtalya, Lübnan, Yunanistan ve Brezilya’dan gelen şefler ve yetkililer, Başkan Köksal’a sevgilerini ve teşekkürlerini ifade etmek amacıyla çeşitli hediyeler takdim etti.
Gala yemeğinin ardından yabancı konuklar Başkan Köksal ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Samimi görüntülerin yaşandığı buluşmada, farklı ülkelerin gastronomi temsilcileri ile Afyonkarahisar arasında kültürel ve gastronomik bir etkileşim de yaşandı.
Gastronomi Farklı Ülkeleri Afyonkarahisar’da Buluşturdu
GastroAfyon kapsamında düzenlenen uluslararası etkinlikler, Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetlerinin ve gastronomi kültürünün farklı ülkelerden gelen konuklara tanıtılmasına imkan sağlıyor. Festivalin ilk gününde gerçekleştirilen gala gecesi de farklı ülkelerden gelen şef ve yetkililerin bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmasına ve yeni kültürel bağların kurulmasına ev sahipliği yaptı. İtalya’dan Lübnan’a, Yunanistan’dan Brezilya’ya uzanan uluslararası katılım, GastroAfyon’un gastronomi alanındaki buluşma noktası olma özelliğini bir kez daha ortaya koydu.

