Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Osman Gönk olayında 6 gözaltlı 2 tutuklama

    Fethibey kasabasındaki evinden arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek motosikletiyle çıkan

 

 

Fethibey kasabasındaki evinden arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek motosikletiyle çıkan ve bir daha kendisinden haber alınmayan Osman Gönk’ün öldürülmesiyle ilgili 6 kişi gözaltına alındı, iki kişi tutuklandı.

 

Afyonkarahisar’ın Fethibey kasabasında yaşayan geçen yıl Temmuz ayında arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek motosikletiyle evden çıkan ve bir daha haber alınamayan 40 yaşındaki Osman Gönk’ün kafatası, 3 ay 10 gün  sonra ekim ayında yabancı uyruklu bir çoban tarafından hayvan otlattığı sırada merada bulundu. Jandarma ekipleri geçtiğimiz 19 Ekim 2021’de Osman Gönk’ün (41) oğlu İsmail Gönk’ten (17) aldığı kan örneği ile bulunan insan kemiklerini DNA eşleştirmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Yapılan incelemede insan kemiklerinin kayıp Osman Gönk’e ait olduğu tespit edildi.

ALTI KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Vahşice öldürülerek toprağa gömülü halde bulunan yapılan cesedin kimliği DNA testi sonucu belirlenirken, bunun üzerine operasyon yapan jandarma ekipleri olayla ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheli Hilmi Ç. ile dayıları İbrahim C. (61), Mustafa C. (48), Ramazan K. (30), Hanife İ. (39) ve eşi Doğan İ.’yi (47) gözaltına aldı. Ekipler tarafından baskın yapılan adreslerde yapılan aramada ise tabanca, 9 mermi ile 3 cep telefonuna el konuldu. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan Hilmi Ç. ile Mustafa C, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanırken diğer şahıslar ise serbest bırakıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Öte yandan, Fethibey kasabasında 9 Temmuz gece saat 22.00 sıralarında bir arkadaşıyla buluşmak üzere evden çıkan ve bir daha haber alınamayan Osman Gönk’e ait olduğu yapılan DNA testi ile tespit edilen ceset M.F., isimli çoban tarafından merkeze bağlı Burhaniye köyünde 18 Ekim 2021’de bulunmuştu.İHA