Afyonkarahisarlı Şampiyon Para Tekvandocu Meryem Betül Çavdar, Bulgaristan’ın başkenti Sofyadaki Para Taekwondo Grand Prix’inden altın madalyayla döndü.
Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından ilk defa düzenlenen Para Taekwondo Grand Prix’ine Bulgaristan’ın başkenti Sofya ev sahipliği yaptı. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılım yolunda önem taşıyan organizasyonda ülkemizi 10 sporcu temsil ederken, milli Para Taekwondocularımız 3 altın, 1 gümüş, 2 bronz, toplam 6 madalya kazandı. Türkiye, takım halinde zirveye çıkmayı başarırken, Afyonkarahisarlı Para Tekvandocu Meryem Betül Çavdar bu şampiyonadan da altın madalyayla dönmeyi başardı.
ÜÇ ALTIN, BİR GÜMÜŞ, İKİ BRONZ
K44 kategorisindeki müsabakalarda erkekler 58 kiloda Alican Özcan, 63 kiloda Mahmut Bozteke ve kadınlar 52 kiloda Meryem Betül Çavdar altın madalya kazanan isimler oldu. 57 kiloda Gamze Gürdal’ın gümüş madalya kazandığı organizasyonda 65 kiloda Seçil Er ve erkekler +80 kiloda Mehmet Sami Saraç bronz madalya elde etti.
TEBRİKLER MERYEM BETÜL ÇAVDAR
Birçok derecesi ve şampiyonlukları bulunan Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin gururu Para Tekvandocu Meryem Betül Çavdar Bulgaristan’da yapılan 2022 Para Tekvando Grand Prix’den de altın madalyayla döndü. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün duyurduğu şampiyonluk haberinde, “”Tebrikler Meryem Betül Çavdar. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan 2022 Para Tekvando Grand Prix’de yarışan Meryem Betül Çavdar altın madalyanın sahibi oldu” ifadelerine yer verildi. Bu büyük başarı ulusal medyada da büyük yankı bulurken, ülke adına yine gurur verici bir gelişme olduğu üzerinde duruldu.
ÇAVDAR BAŞARILARA DOYMUYOR
Afyonkarahisar’ın milli gururu paralimpik sporcu Meryem Betül Çavdar, şampiyonluklara ve derecelere doymuyor. Daha önce de birçok şampiyonluğu bulunan Meryem Betül Çavdar’ın geçen günlerde yarıştığı Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanması hem Tüm Türkiye’yi hem de tüm Afyonkarahisar’ı gururlandırmıştı. Çavdar’ın önceki başarıları ise şu şekilde:
İtalya 2019, Avrupa Para Taekwondo Şampiyonası, 1.
Bulgaristan 2018, Avrupa Para Taekwondo Şampiyonası, 3.
İngiltere 2017, Dünya Para Taekwondo Şampiyonası, 3.
Portekiz 2017, IWAS Dünya Oyunları, 1.
Bulgaristan 2017, Avrupa Para Taekwondo Şampiyonası,1. (Ömer Koçak)

