Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye Kupası’nda rakip Eynesil Belediyespor

  Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu kura çekimi bugün

 

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu kura çekimi bugün TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapıldı. Hes İlaç Afyonspor’un rakibi ise Amberçay Eynesil Belediyespor oldu.

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu’nun Orhan Saka Konferans Salonu’ndaki kura çekimi, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Volkan Can ve Murat Şahin ile Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın tarafından gerçekleştirildi. Kura çekimine kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı. Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turunda 58 takım seri başı sistemine göre eşleşti. Müsabakalar 27, 28 ve 29 Eylül tarihlerinde tek maç eleme sistemine göre oynanacak.

RAKİP AMBERÇAY EYNESİL BELEDİYESPOR

Ziraat Türkiye Kupası kura çekiminde Afyonkarahisar temsilcisi Hes İlaç Afyonspor’un rakibi de belli oldu. 2. Eleme Turu için yapılan kura çekiminde rakibi belli olan Afyonspor sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Takımımız Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında kendi evimizde Amberçay Eynesil Belediyespor ile karşılaşacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu müsabakaları 27-28-29 Eylül tarihleri arasında oynanacak”

‘YILLARDAN BERİ BENİ HEYECANLANDIRAN BİR TURNUVA OLMUŞTUR’

TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, 2. eleme turu kura çekim töreninde bir açılış konuşması yaptı. Ali Düşmez “Değerli başkanlar, spor kulüplerin değerli temsilcileri, 2. tur kura çekiminde sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Arkadaşlarımla birlikte TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’nin selamlarını iletiyorum. Yıllardır bu organizasyonun içinde bir insan olarak, Türkiye Kupası, spor yaptığım yıllardan beri beni heyecanlandıran bir turnuva olmuştur. Siyah beyaz TV’lerden, yurt dışındaki, özellikle İngiltere’deki maçları izler, alt liglerdeki takımların, o günün en meşhur takımlarını elediklerini görür, heyecanlanırdık” diye konuştu.

‘KUPADA SÜRPRİZLERE AÇIK SONUÇLAR ALINIYOR’

Ziraat Türkiye Kupası’na tüm liglerden katılım olmasının önemine dikkat çeken Ali Düşmez, “Bugün BAL, amatör, 3. Lig ve 2. Lig takımlarının da bu turnuvada boy göstermesi, güzel oyuna renk katmasını fevkalade değerli görüyorum. Türkiye’yi kucaklayan, 81 ilde bu güzel oyunun ateşinin yandığı bir turnuvadan bahsediyoruz. Kupada sürprizlere açık sonuçlar alınıyor. 16 takım Türkiye Kupası’nı kazanmış. Alt liglerdeki takımların üstteki takımlara karşı iyi neticeler aldığı süreci çok gördük. Futbol sadece asla futbol değildir, bir hayattır. Kupayı kazananlar arasında bugün zor günler geçiren, alt liglerde olan takımlar da var. Türk futbolu açısından kupa rekabetinin artarak devam etmesini canı gönülden temenni ediyorum. TFF Yönetim Kurulu olarak elimizden geldiği kadar sağlanan imkanların artmasını arzuluyoruz, bunun için çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Ömer Koçak