Altyapıdan 7 oyuncunun A kadroya alınması Hes İlaç Afyonspor taraftarlarını sevindirdi…
TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Somaspor’a konuk olan Hes İlaç Afyonspor, alt yapıdan 7 oyuncusunu A kadroya dahil etti. 18 yaşındaki Muhammed Mustafa Özbay’ın sahaya kaptan olarak çıktığı karşılaşmada Mor-Beyazlı ekip sahadan 3-2’lik skorla mağlup ayrılsa da taraftarlar alt yapıdan oyuncu alınmasının kendilerini memnun etiğini vurguladı.
Ligin son haftasında Manisa ekibi Somaspor’a konuk olan TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Hes İlaç Afyonspor, takım kadrosuna 7 Afyonlu futbolcu aldı, 6’sını sahaya sürdü. Hes İlaç Afyonspor Kulübü başkanlığına vekâlet eden Aydın Tekin de izlediği maçta 18 yaşındaki Muhammed Mustafa Özbay, Olcay Şahan’ın yerine sahaya kaptan olarak çıktı. Alt yapıdan A kadroya çağrılan oyuncular şunlar: Emir Aktürk (18), Sefa Öz (18), Muhammed Mustafa Özbay (18), Enes Karakaş (19-maça girmedi), Mustafa Erkasap (20), Hüseyin İçlek (20) ve Furkan Şahin (21).
YENİ YÖNETİME SESLENDİLER
Hes İlaç Afyonspor’da 18 kişilik kadroya altyapıdan son maçta da olsa oyuncu alınmasının çok doğru bir karar olduğuna vurgu yapan taraftarlar ise “Haşşöne” demekten kendilerini alamadılar. Şimdiye kadar takımın başına geçen teknik sorumluların alt yapıdan oyuncu almaktan kaçındıklarını, takımın geleceğine değil, anlık sonuçlara odaklandıklarını ancak buna rağmen başarılı olamadıklarını da vurgulayan taraftarlar, işbaşına gelecek yönetimin de bu doğrultuda çalışması gerektiğinin altını çizdiler.
BU ŞEHRİN FUTBOLCUSU DAHA GAYRETLİ OYNAYACAKTIR
Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş’un Hes İlaç Afyonspor Kulüp Başkanlığından ayrılması nedeniyle 24 Mayıs’ta yapılacak olağan genel kurulda işbaşına gelecek yeni yönetime de seslenen taraftarlar, bundan böyle sahada alt yapı ağırlıklı kadro görmek istediklerini kaydettiler. Taraftarlar, “Alt yapıdan takıma girecek Afyonlu futbolcuların tecrübe ve teknik anlamdaki eksiklerini şehre duydukları sevgiden kaynaklanan gayretle gidereceklerdir. Bunun aksini çoğu kez gördük ver sahalardan boynu bükük ayrıldık” diye konuştular. Buğra Avşar (Özel)

