Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“GASTRONOMİ ŞEHRİ OLMAK KOLAY İŞ DEĞİL”

“KURUMSALLIK ÇALIŞMASI BAŞLATTIK”

“KURUMSALLIK ÇALIŞMASI BAŞLATTIK”


UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı marka şehir başvurusunu 19 Haziran tarihinde Valilik ve Belediye işbirliğinde yaptıklarını söyleyen Başkan Zeybek,  Afyonkarahisar’ın 8 Bin yıllık tarihinden bugüne kadar süre gelen lezzetleri başvuru dosyasında detaylıca yer aldığını kaydetti. Birçok elemeden sonra dosya müracaatımız kabul edildiğini aktaran Başkan Zeybek, “ 31 Ekim 2019 tarihinde açıklanan sonuçta şehrimiz Gastronomi (Yemek Sanatı) alanında marka şehir ünvanı kazandı.  Sonucu açıklamasından hemen sonra Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), otel işletmeleri, Aşçılar Derneği ve Afyonkarahisar’ımızda faaliyet gösteren basın temsilcilerinden oluşan bir çalışma ekibi oluşturduk.  Daha sonra UNESCO’nun istediği taahhütler ışığında çalışmalara başlanarak bir kurumsallık çalışması başlattık.  Tüm paydaşların onayı alındıktan sonra UNESCO ya sunduk” dedi.


BENLİOĞLU KONAĞI KULLANILACAK


Bu sürecin ardından çalışmaları hızlandırdıklarını ve Belediye bünyesinde Gastronomi (Yemek Sanatı) Birimi oluşturduklarını söyleyen Başkan Zeybek; “ Bu kadar kısa sürede Valilik, Belediye ve diğer sektörlerle uyum içerisinde çalışmalar hızlandırarak Kültür Sanat Evi’nin Gastronomi Müzesi’ne dönüştürülmesi ve 110 yıllık bir konak olan Benlioğlu Konağı’nın Gastronomi (Yemek Sanatı)  dönüştürülme projesine başladık. Gastronomi (Yemek Sanatı) evi çalışmalarını tüm hızıyla devam ediyor.  Bu evin 750 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 1200 metrekare alanı ile şovlar, ikramlar ve yöresel ürünler satış için kullanılması planlıyoruz” dedi.


“HEM DÜNYAYA, HEMDE TÜRKİYE’YE ANLATIYORUZ”


Gurme Turgay Başyayla ise Afyonkarahisar’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.  Afyonkarahisar adına gururlu olduklarını dile getiren Başyayla; “15 yıla yakın süredir bu kadim şehri hem dünyaya, hemde Türkiye’ye anlatıyoruz. Pandemi sürecine rağmen çok güzel bir süreç yönetilmiş. Valiliğimiz ve Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. UNESCO tarafından Gastronomi alanında 36.’ncı şehir olmak kolay iş değil. Gastronomi Evi’ni gezdik, yapılan çalışmaları yerinde tespit ettik. Bu konuda hem sizlerle hemde Valimizle istişarelerde bulunuyoruz.” dedi. Afyonkarahisar’ın hem lezzetleriyle hemde yer üstü ve yer altı zenginlikleriyle, sağlık turizmine katkılarıyla dünyada ve ülkemizde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Turgay Başyayla “Bu fırsatın iyi değerlendirildiğini görmek bizleri çok mutlu etti. Eylül ayında yapılacak festivalinde kazasız belasız tamamlanmasını temenni ediyorum. Bizlerde medya kuruluşları olarak aynı zamanda yapımcı olarak tüm ekibimizle Afyonkarahisar’ın yanındayız.  Yazılı görsel ve sosyal medyanın kullanılmasında birlikte hareket edeceğiz” dedi.  HİSAR