Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sosyal medya ve internet  motivasyonu düşürüyor

AKÜ Turizm Fakültesi akademik

AKÜ Turizm Fakültesi akademik personeline ‘Sınıf Yönetimi’ konulu eğitim veren Dr. Öğretim Üyesi Türkoğlu, sosyal medya ve internetin yaygın kullanıldığı dönemde öğrencilerin motivasyonunu sağlamanın oldukça güç olduğunu, motivasyonu sağlamak için öğrencilerin merak etmelerinin sağlanması gerektiğini ve önyargısız iletişimin mutlaka gerekli olduğunu vurguladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Eğiticilerin Eğitimi Programı kapsamında Turizm Fakültesi akademik personeline ‘Sınıf Yönetimi’ konulu eğitim verildi. Çevrim içi olarak zoom programı üzerinden verilen ‘Eğiticilerin Eğitimine’ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümleri akademik personeli ve doktorantları katıldı.

Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Soybalı ‘Sınıf Yönetimi’ konulu bu eğitimin Turizm Fakültesinde düzenlenen 6. Eğiticilerin Eğitimi programı olduğunu söyledi. Soybalı, tüm ders veren öğretim elemanları için öncelikli konulardan bir tanesinin ‘Sınıf Yönetimi’ olması gerektiğini vurguladı.

ÖNYARGISIZ İLETİŞİM MUTLAKA GEREKLİ

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Emin Türkoğlu, eğitimde ‘Sınıf Yönetimi’ eğitiminde öncelikle soru sormanın ve merakın önemli olduğunu ve bunun engellenmemesi gerektiğini ve özellikle sınıf içerisinde bilimsel merakın olmasının önemli olduğunu belirtti. Türkoğlu, sosyal medya ve internetin yaygın kullanıldığı dönemde öğrencilerin motivasyonunu sağlamanın oldukça güç olduğunu, motivasyonu sağlamak için öğrencilerin merak etmelerinin sağlanması gerektiğini ve önyargısız iletişimin mutlaka gerekli olduğunu vurguladı. Türkoğlu, öğrencinin heyecanının üst düzeyde olmasını sağlamak için iletişimin güçlü olması gerektiğinden bahsederek, saygı çerçevesini aşmayacak şekilde sonsuz bir iletişimin olması gerektiğini belirtti.

İLETİŞİMDE BEDEN DİLİ ÖNEMLİ

Türkoğlu, akademisyenlerin, öğrenci davranışları ile ilgili iyi niyetini muhafaza etmesi gerektiğine, iletişimde beden dilinin önem arz ettiğinin altını çizdi. Öğrencilerin kurallara ihtiyacı olduğunu ve bu kuralların beklentileri ortaya koyduğuna vurgu yapan Dr. Türkoğlu, öğrencilerin zamanı verimli kullanması için zaman kavramının çok iyi aşılanması gerektiğine işaret etti. Dr. Türkoğlu, “Plansızlık, düzensizlik, erteleme, zayıf kişilik, belirsizlikler, geçmişte yaşananlar, alışkanlıklar ve kararsızlıklar gibi zaman çalan şeylerin farkında olunması” gerektiğine dikkat çekti.HİSAR