Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Şuhut, oynadığı tarihi rolün farkına varmalı’

    Büyük Taarruz’da

 

 

Büyük Taarruz’da ilçenin oynadığı rolün hafife alındığını vurgulayan Prof. Kemal Arı: Şuhut 25 Ağustos’u, 26 Ağustos sabahına bağlayan Atatürk’ün bir gece kaldığı 24 saatlik bir süreç değildir. 99 yıldır ne yazık ki böyle biliyor ve hissediyorsunuz.”

 

 

 

Şuhut’ta Zaferin ve Büyük Taarruz’un 100. Yılı kapsamında düzenlenen ‘Büyük Taarruz’da Şuhut’un Önemi’ adlı konferansa ünlü kalp cerrahı ve Sarıkamış tarihçisi Prof. Dr. Bingür Sönmez’le birlikte katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Kemal Arı, “Büyük Taarruz’un beynidir Şuhut’tur” dedi. Konferansta ilçe protokolü ve vatandaşlarına seslenen Prof. Arı, “100 yıl önce yaşananları bizler hatıratlardan ve belgelerden görüyoruz ama siz farkında değilsiniz. Şuhut 25 Ağustos’u, 26 Ağustos sabahına bağlayan Atatürk’ün bir gece kaldığı 24 saatlik bir süreç değildir. 99 yıldır ne yazık ki böyle biliyor ve hissediyorsunuz. Şuhut Taarruz hazırlıklarının son bir yılında defalarca Komutanlar tarafından gelinen her türlü gözlem ve prova planların yapıldığı stratejik bir yerdir. Fevzi Çakmak Paşanın sadece hazırlıklar için aylar öncesinden 16 kez Şuhut’a geldiği bilinir” diye konuştu.

 

BÜYÜK TAARRUZ’UN DOĞUŞ NOKTASI OLDUĞUNUZU ÖZÜMSEYİN

Prof. Dr. Kemal Arı’nın konuşmasından öne çıkan bazı başlıklar şöyle: “Büyük Taarruz’da Şuhut’un konumu önemliydi. Şuhut’un düşman işgaline uğramaması gerekiyordu. Türk Ordusu ve Şuhut Halkı bunu 100 yıl önce çok iyi biliyordu. Bugün bunu artık sizler de bilin. Şuhut Halkı olarak, Büyük Taarruz ve devamındaki başarıların doğuş noktası olduğunuzu özümseyin.  Şuhut’un Büyük Taarruz’da en büyük fedakarlıklarından birisi ilçe eşrafı, zengini ve fakiriyle birlikte bağımsızlık mücadelesine verdiği değerli katkıdır. Şuhut İlçesi en az Kurtuluş Savaşında İnebolu kadar bir öneme sahiptir. İnebolu’nun madalyası var neden sizin olmasın?”

 

İLÇENİZİ VAKIF İLE TANITIN EŞRAFINIZI HAREKETE GEÇİRİN.

Şuhut İlçesi Tarihi Tanıtım Vakfı adlı bir Vakıf kurun. İlçeniz ile ilgili her türlü tarihsel araştırma sempozyumları ve çalıştayları düzenleyin. Büyük Taarruz’da önemini tüm Ülkeye anlatın.  Entegre bir şekilde 3 bin yıllık tüm medeniyetlerle bütünleşmiş tarihi ile ilgili birikimi Şuhut’un kültür turizmi konusunda önemli bir destinasyon olmasını sağlayabilir. Bu durum doğal olarak İlçe ekonomisi olumlu etkiler.”AFYONŞEHİR