Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

65 ilin odalar birliği başkanı vardı, ESOB Başkanı Cengiz Üstün yoktu

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun (TŞOF) ev sahipliğinde Afyonkarahisar’da düzenlenen ve 65 ilin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) başkanlarının yer aldığı geniş katılımlı toplantıda esnafın güncel sorunları ele alındı. Toplantıya birçok ilin birlik başkanı katılırken Afyonkarahisar ESOB Başkanı Cengiz Üstün’ün toplantıda yer almaması dikkat çekti.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun (TŞOF) ev sahipliğinde Afyonkarahisar’da düzenlenen

Geniş katılım, eksik isim

Toplantıya; Yozgat ESOB Başkanı Latif Altın, Gaziantep ESOB Başkanı İsmet Özcan, 6. Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural, Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, Türkiye Elektrik Elektronik Teknisyenleri Federasyonu Başkanı Yusuf Arslantürk, Türkiye Sebzeciler Meyveciler Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı, İstanbul ESOB Başkanı Mesut Şengün, Kahramanmaraş ESOB Başkanı Ahmet Kuybu, Samsun ESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, Tekirdağ ESOB Başkanı Sami Kayın, Yalova ESOB Başkanı Mustafa Bozkurt ve farklı illerden onlarca birlik başkanı ile yöneticiler katıldı.

Toplantıda trafik düzenlemeleri, esnafın finansmana erişimi, sektörün yaşadığı yapısal sorunlar ve çözüm önerileri gündeme getirildi.

“65 ilin sorunu var, Afyon’un yok mu?” tepkisi

Ev sahibi şehir olan Afyonkarahisar’ı temsilen ESOB Başkanı Cengiz Üstün’ün toplantıya katılmaması, katılımcıların ve kamuoyunun dikkatinden kaçmadı.

Kentte bazı esnaf temsilcileri ve toplantıya katılan isimler arasında, Üstün’ün yokluğuna ilişkin şu yorumlar öne çıktı: “65 ilin temsilcisi burada. Afyonkarahisar bu toplantıya ev sahipliği yaparken kendi ESOB Başkanı’nın bulunmaması düşündürücü. Her ilin sorunu konuşuldu, Afyonkarahisar’ın hiç mi sorunu yok? Esnafın sıkıntıları ortadayken temsil makamının toplantıda olmaması kabul edilemez.”

Kamuoyunda, Üstün’ün toplantıya neden katılmadığına ilişkin çeşitli sorular gündeme gelirken, bazı esnaflar “Afyon esnafının sorunlarından haberdar olmadığı için mi gelmedi?”, “Afyon’un dile getirilecek hiçbir sorunu yok mu?” şeklinde eleştirilerde bulundu.