Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘2024 Avrupa Şampiyonasını, Afyon’da yapmayı düşünüyoruz’

İşitme Engelliler A Milli

İşitme Engelliler A Milli Takım sorumlusu Ali Metin, Afyonkarahisar kampında önemli açıklamalarda bulunurken gelecek yıl Türkiye’de düzenlenecek İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonasını Afyonkarahisar’da yapmak istediklerini belirtti.

İşitme Engelliler A Milli Futbol takımı 35 kişilik kadrosuyla hazırlıklarını Afyonkarahisar’da sürdürürken A Milli Takım sorumlusu Ali Metin, 13 Eylül’de Malezya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonasında iyi bir derece elde etmek için sıkı çalıştıklarını belirtti. 25 kişilik oyuncu grubu ve 10 kişilik teknik heyet ile birlikte kaldıkları AS Otel’de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Metin, gelecek yıl Türkiye düzenlenecek olan İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonasını Afyon’da yapmak istediklerini ifade etti. Metin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Şimdi bir düşüncemiz var. Bu konuyu Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürümüzü İsmail Hakkı Kasapoğlu ile de konuştuk. Gelecek sene Türkiye’de İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası var. Yapılacak yer olarak İzmir diye düşünüyorduk ama İzmir’deki sahalarda problem olduğu için kafamızda geçen yer Afyonkarahisar. 24 tane Milli takım gelecek. Kadınlardada 12 ülke gelecek” dedi.

‘AFYON’DA BULUNAN TAKIMLARLA HAZIRLIK MAÇI YAPACAĞIZ’

Afyonkarahisar kampında önemli açıklamalarda bulunan İşitme Engelliler A Milli Takım sorumlusu Ali Metin’in açıklamalarının satırbaşları şu şekilde: “Buraya kadar gelip çocuklarımızın burada sizleri görmesinden dolayı en azından hoşnut olmasından dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı az çok gördünüz bedensel bir eksiklikleri yok. Bizim futbolumuzda aynı bilindik kurallara göre 11’e 11 maç, 45 dakikalık yarılar şeklinde oynanıyor. Çocuklarımızın çoğu amatör kulüplerde oynayan oyuncular. Süper Amatör’de oynayan var, 3’üncü  Lig’de oynayan profesyonel sporcumuz var. Almaya’dan iki gurbetçi futbolcumuz var, onlar bir sonraki kampa katılacak. Afyonkarahisar’ı daha öncelerinden bildiğimiz için kamp için burayı tercih ediyoruz. Pazar günü Kütahyaspor ile hazırlık karşılaşmasında Milli Takım olarak mücadele edeceğiz. Bunun haricinde 4 tane daha hazırlık maçı periyodu koyduk. Ayriyeten 3 tane daha hazırlık maçı yapacağız. Afyonkarahisar’da kamp yapan 2’nci Lig, 3’üncü Lig takımlarıyla hazırlık maçında karşı karşıya geleceğiz. Takımımızın ayarı bu kulüpler seviyesinde.”

‘MAÇLARIMIZI NORMAL FUTBOL KURALLARINA GÖRE OYNUYORUZ’

“Bu oyunu oynayabilmek için her iki kulağınızında 55 desibel ve üzerinde olması gerekiyor. Yani iki kulağında 55 desibel ve üzerini duymaması aranan kriter. Onun raporlamasını alıyoruz biz. Sporcularımızın raporlamasını yapıyoruz ve Milli Takım’a giren sporcularımızı ICS’e yönlendiriyoruz.  Maçlarda kulaklık takmadan oynuyorlar. 45 dakikaya 45 dakika normal futbol kuralları çerçevesinde oyunumuzu oynarız. Yalnız karşılaşmayı yöneten orta hakemimizde bayrak vardır. O bayrak sallar. Hem düdük çalıyor hemde bayrak sallıyor. Tek farkımız o.”

‘AFYONKARAHİSAR TAM BİR SPOR ŞEHRİ OLDU’

“Şuanda ekip olarak 35 kişiyiz. 25 sporcu 10 teknik ekip olarak burada kamp yapıyoruz. 13 Ağustos’a kadar buradayız. Eylül ayının 13’ünde Malezya’da Dünya Şampiyonasında oyuncularım mücadele edecek. Onun hazırlıklarını sürdürüyoruz. Son 3 kampımızı müsabaka periyotuna böldük. Hazırlık dönemimizi bitireceğiz. Afyonkarahisar tam bir spor şehri oldu. Çok güzel oldu. Bu işte kim fayda sağladıysa hepsinin emeğine sağlık. Bakıyoruz ki çim sahalar full dolu. Aslında Afyonkarahisar merkez sayılır. Çok merkezi bir yer. Şimdi bir düşüncemiz var. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürümüzü İsmail Hakkı Kasapoğlu ile de konuştuk. Gelecek sene 2024’te Türkiye’de İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası var. Yapılacak yer olarak İzmir diye düşünüyorduk ama İzmir’deki sahalarda problem olduğu için kafamızda geçen yer Afyonkarahisar. 24 tane Milli takım gelecek. Kadınlardada 12 ülke gelecek.”

‘BENDEN SONRAKİ GELECEK GENÇ ARKADAŞLARA İDOL OLMAK İSTİYORUM’

Futbola işitme engelli babasının tavsiyesi üzerinde başladığını belirten İşitme Engelliler A Milli Futbol takımı oyuncusu Mete Kılınç da Afyonkarahisar kampında sıkı çalıştıklarını belirterek en iyi şekilde Dünya Şampiyonasına hazırlandıklarını belirtti. Kılınç konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: ” Benim babamda işitme engelli benim gibi. Onunla beraber futbola başladım. O oynarken ben yedektim, daha sonra onunla beraber oynamaya başladım. Şimdi ben oynuyorum, o bıraktı futbolu.  Kulüplerde daha çok amatör şekilde antrenmalarımızı yapıyoruz ama A Milli Takımda disiplinli bir ortamda antrenmanlarımızı gerçekleştiriyoruz. Daha gencim, bu sporu bırakmayı düşünmüyorum. Devam edeceğim. Bütün kategorilerde şampiyonluk yaşamak istiyorum. Benden sonraki gelecek genç arkadaşlara örnek idol olarak hayatımı devam ettirmek istiyorum. Buğra Avşar