Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘2025 YILINDA 2. OSB’DE BİRÇOK YATIRIMI GÖRMEYE BAŞLAYACAĞIZ’

Merkez 2. OSB’nin ciddi bir ivme kazandığını belirten ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, “2025 yılında inşallah Merkez 2. OSB’mizde, Afyonkarahisar’da olan ve olmayan birçok yatırımı görmeye başlayacağız” dedi.

Merkez 2. OSB'nin ciddi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi’nin ocak ayı olağan toplantısı, Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten’in idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve üyeler katıldı. Serteser Vali Yiğitbaşı’nın iş dünyası ile işbirliği içinde olduğunu belirterek, “Bizleri kırmayarak meclisimize hitap ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Sayın valimiz geldiği günden itibaren Ticaret ve Sanayi Odamız ile işbirliği içinde çalıştı. Her türlü sorunumuza çözüm bulmaya gayret etti. Kendisine bu konuda teşekkür ediyoruz. Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi, Afyonkarahisar için önemli bir OSB. Merkez 2. OSB’nin Müteşebbis Heyeti Başkanı, sayın valimiz. Bildiğiniz gibi ben de Yönetim Kurulu Başkanıyım. Merkez 2. OSB, ciddi bir ivme kazandı ve hızlı adımlarla ilerliyor. Bu konuda da sayın valimiz bize desteklerini esirgemiyor. İnşallah kamulaştırma çalışmaları bittikten sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından altyapı ihalesi yapılacak. 2025 yılında inşallah Merkez 2. OSB’mizde, Afyonkarahisar’da olan ve olmayan birçok yatırımı görmeye başlayacağız. Aynı zamanda, yakın bir gelecekte inşallah Sağlık Endüstri Bölgemiz de Afyonkarahisar’a değer katacak bir duruma gelecek. Bu çalışmalardan dolayı ve iş dünyasına yakınlığından dolayı da sayın valimize teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki dönemde de yine bahsettiği konularda da çalışıp Afyonumuza her konuda hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

‘DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÇAĞIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ’

Afyonkarahisar için geliştirilebilecek projeler hakkındaki görüşlerini üyeler ile paylaşan Yiğitbaşı, “Valiliğimizin, Ticaret ve Sanayi Odamızın, Zafer Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile ortak oluşturabileceğimiz ve tüm sektörlerimizin önünü açacak bir AR-GE merkezinden, işletmelerimizin yararlanmasını sağlayabiliriz, diye düşünüyorum. Dijital dönüşüm, artık çağımızın vazgeçilmez bir başlığı; Hükümetimiz’in de Kalkınma Planları’nda, Orta Vadeli Planlar’da hem yeşil dönüşüme, hem de dijital dönüşüme ciddi bir katkı ve vurgu var. Bizim de bu anlamda geride kalmamamız, hem de dijitalleşme ile ilgili yapılması gereken çalışmaları yapmamız gerekiyor. Dijitalleşmenin sektörlerimize dahil olmasıyla insan gücünün biraz daha arka planda olduğunu göreceğiz. Bu insan kaynağını, emek yoğun sektörlerde değerlendirme şansımız da olabilecektir. Her sektörde veri tabanları ve envanterin çıkarılması, neredeyse tüm sektörlerde önümüze geliyor. Yeni bir politika oluşturmak ve strateji geliştirmek için hepimizin elinde doğru verilerin olması gerekiyor. Verimli geçen toplantılarımızdan sonra inşallah şehrimizin geleceğe yönelik vizyonunun, her alandaki stratejisinin oluşturulacağı bir platforma ulaşmış olacağız. Toplantılarımızda konuşulanların rapor haline getirilmesini istiyoruz. Bilahare inşallah sizlerle buluşacağımız, tartışacağımız büyük bir Arama Konferansı düzenlemek istiyoruz. 2024 yılının ilk Meclis toplantısı, işbirliğimizi daha da güçlendirecek, şehrimizi daha da ileriye taşıyacağımız günlere vesile olsun. Şehrimizi 2024 yılında elbirliğiyle üretimde, ihracatta, istihdamda çok daha iyi noktalara ulaştırmayı diliyoruz. Bu yolda inşallah hep birlikte, iyi bir iletişimle, kuvvetli bir sinerjiyle çalışmaya gayret edeceğiz. Biz her zaman iletişime açığız. Ben başkanlarımıza da her zaman birlikte hareket edebildiğimiz için teşekkür ediyorum. Sizlere de ilginizden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

‘PAZARIMIZIN DÜNYA OLDUĞUNU BİLEREK ÇALIŞMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM’

ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten ise Vali Yiğitbaşı’na teşekkür ederek şöyle konuştu: “Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmaları’nda Afyonumuzun envanterinin çıkarılması, hızlı hareket ederek sorunların çözülmesi amacıyla kendisinin göstermiş olduğu gayret ve enerjiyi görüyoruz. Hepimizin amacı, Afyonumuzun gelişimini sağlamak, bilgi ve birikimlerimizi girişimci ruhumuzla beraber harekete geçirmektir. Bu nedenle Sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Kendileri geçen yıl bu toplantıları planlamışlar; ancak deprem ve diğer sebepler nedeniyle bir yıl gecikmeyle bu toplantılar düzenlendi. Afyonumuzun potansiyelini de görmüş oldular. Bu potansiyelimizi daha iyi yerlere getirmek için bizlere de çok iş düşüyor. Devletimize ve milletimize güvenerek, hiçbir mazerete sığınmadan, hep beraber hareket etmemiz lazım. Sayın valimizin bahsettiği gibi daha inovatif ürünler geliştirip pazarımızın dünya olduğunu bilerek ona göre çalışmamız gerektiğine inanıyorum.” Haber Merkezi