Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şimşekleri yeni sezonda zorlu rakipler bekliyor

Geçen sezon 19 takımlı grupta inişli çıkışlı bir grafik sergileyen temsilcimiz Afyonspor, yeni sezonda 2’nci Lig Beyaz Grup’tan yoluna devam edecek. 1’inci ligden düşen ve 3’üncü ligden yükselen takımlarla birlikte temsilcimizin grubunun geçen sezona göre daha çekişmeli geçeceği tahmin ediliyor.

Geçen sezon 19 takımlı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2024-2025 sezonunda 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek temsilcimiz Afyonspor, geride bıraktığımız sezonda maddi imkansızlıklar yüzünden birçok müsabakaya alt yapıdan yetişen genç oyuncular çıkmıştı. Kulüp içindeki olumsuzluklara rağmen 19 takımlı grubu 13’üncü sırada tamamlayarak 2’nci Lig’de tutunmayı başardı. 2024-2025 sezonunda ise yeniden Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan şimşeklerin rakipleri ise değişti. Birinci ligden düşen ve üçüncü ligden yükselen takımlarla birlikte temsilcimizin grubunun geçen sezona göre daha zor olacağı tahmin ediliyor.

BEYAZ GRUP TAKIMLARI VE KARNELERİ

Geçen sezon temsilcimizin grubunda 19 takım bulunurken bu sezon ise Beyaz Grup’ta 18 takım mücadele edecek. Yeşil sahalarda ter dökecek olan oyuncular, teknik adamlar ve kulüpler ya birinci lige çıkmak isteyecek ya da üçüncü lige düşmemek için çaba gösterecek. Yeni sezonda beyaz grupta mücadele edecek olan takımların geçen sezonki başarıları şu şekilde: “Kastamonuspor 2. Lig Kırmızı Grup 2’ncisi olarak sonlandırdığı sezonun ardından bu sezon beyaz grupta,  2. Lig Kırmızı Grup 4’üncüsü 24 Erzincanspor beyaz grupta,  2. Lig Beyaz Grup 4’üncüsü 1461Trabzonspor yeniden beyaz grupta, 2. Lig Beyaz Grup 5’incisi Ankaraspor tekrar beyaz grupta, 2. Lig Kırmızı Grup 6’ncısı İskenderunspor beyaz grupta, 2. Lig Kırmızı Grup 7’ncisi Ispartaspor beyaz grupta, 2. Lig Kırmızı Grup 9’uncusu İnegölspor beyaz grupta, 2. Lig Kırmızı Grup 10’uncusu Fethiyespor beyaz grupta, 2. Lig Beyaz Grup 11’incisi Kırklareli Sarıyer beyaz grupta, 2. Lig Beyaz Grup 12’ncisi Altınordu tekrar beyaz grupta, 2. Lig Kırmızı Grup 14’üncüsü Sarıyer beyaz grupta mücadele edecek.”

GRUPLARINDA ŞAMPİYON OLUP BİR ÜST LİGE ÇIKAN TAKIMLAR

2023-2024 sezonunu TFF 3’üncü Lig’i şampiyon olarak tamamlayıp bir üst lige çıkarak beyaz grupta mücadele edecek olan takımlar ise şu şekilde: “3. Lig 1. Grup Şampiyonu Kepez Belediye Spor beyaz grupta, 3. Lig 2. Grup Şampiyonu Batman Petrol beyaz grupta, 3. Lig 3. Grup Şampiyonu Karaköprü Belediye beyaz grupta,  3. Lig 4. Grup Şampiyonu Adana 1954 FK beyaz grupta mücadele edecek.”

TFF 1’İNCİ LİGDEN DÜŞEN TAKIMLAR

2023-2024 sezonunda TFF 1’inci ligden düşerek yeni sezonda temsilcimiz Afyonsporun grubunda yer alacak olan takımlar ise şu şekilde: “Daha önce 2010-2011’de TFF 1. Lig’e veda eden Altay, TFF 3. Lig’e kadar gerilemişti. 2018-2019 sezonunda döndüğü TFF 1. Lig’de 2020-2021’deSüper Lig vizesi alan siyah-beyazlı ekip, Süper Lig’de sadece 1 sezon mücadele etmişti ve bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek. Lig’in 34. ve son haftasında ağırladığı Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalan Tuzlaspor, 16. sırada yer alarak bu kulvarda küme düşen son takım oldu ve bu sezon temsilcimiz Afyonspor ile aynı grupta mücadele edecek.”