Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Dinar olarak tarım sektöründe öncü bir ilçe olmayı hedefliyoruz’

Dinar’da ilk kez düzenlenen Tarım, Hayvancılık Makineleri ve Teknoloji Festivali hakkında konuşan Başkan Topçu, “Dinar olarak tarım sektöründe öncü bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Festivalimize katılan tüm marka ve firmalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Dinar'da ilk kez düzenlenen

Dinar’da 26-29 Eylül tarihleri arasında Dinar Belediyesi, Ticaret Odası, Ziraat Odası ve Dinar Pancar Kooperatifi’nin katkılarıyla Dinar Kapalı Pazar Yeri’nde ilk kez gerçekleştirilen Dinar Tarım, Hayvancılık Makineleri ve Teknoloji Festivali, yoğun ilgi ve katılımla tamamlandı. Dinar’da ilk kez düzenlenen Dinar Tarım, Hayvancılık Makineleri ve Teknoloji Festivali’ne 191 firma katılım gösterirken, toplamda 371 marka etkinliğe katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle festival büyük bir memnuniyetle karşılandı. Festival süresince Dinar’dan ve çevre bölgelerden gelen misafirlerle röportajlar gerçekleştirildi. Vatandaşlar, festivalin düzenlenmesinden memnuniyetlerini dile getirirken, bu tür etkinliklerin her yıl tekrarlanmasını talep etti. Vatandaşlar ayrıca festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederek, etkinliğin bölgeye sağladığı katkılardan duydukları memnuniyeti ifade etti. Festival, tarım ve hayvancılık sektörüne olan ilginin artmasını sağlarken, teknolojik yeniliklerin de tanıtılmasına olanak sundu. Festivalin ilk kez yapılmasına rağmen yoğun katılımla ve başarılı bulunması, Dinar’ın tarım ve hayvancılık alanındaki önemini bir kere daha gözler önüne serdi. Katılımcılar, festivalin bölgedeki tarım sektörüne yeni bir soluk getirdiğini ve tarım teknolojileriyle ilgili farkındalık yarattığını belirterek, etkinliğin her yıl daha geniş kapsamda düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

TARIMDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN KADIN ÇİFTÇİ BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Dinar’da ilki düzenlenen Tarım, Hayvancılık Makineleri ve Teknoloji Festivali kapsamında, Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen Kadın Çiftçi Bilgi Yarışması da gerçekleştirildi. Yarışmaya Dinar’ın farklı köylerinden 10 kadın çiftçi katılım gösterdi. 20 soruluk bilgi yarışmasında kadın çiftçiler tarım ve hayvancılık alanındaki bilgilerini sergiledi. Yarışmaya katılan tüm kadın çiftçiye ödül verildi. Kadın çiftçilere ödülleri, Dinar Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Utku, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Özcan, Dinar Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Güçlü ile Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Karakuyu tarafından takdim edildi. Düzenlenen bilgi yarışması, Dinar’ın çeşitli köylerinden katılan kadın çiftçilerin bilgi birikimlerini geliştirmek ve tarım alanında farkındalık yaratmak amacıyla önemli bir adım oldu.

371 MARKAYI SERGİLEYEN 191 KATILIMCI FİRMAYA KATILIM SERTİFİKASI VERİLDİ

Yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen Dinar Tarım, Hayvancılık Makineleri ve Teknolojileri Festivali’nin son gününde katılımcı firmalara katılım sertifikası verildi. 371 markayı sergileyen 191 katılımcı firmaya katılım sertifikaları; Dinar Cumhuriyet Başsavcısı Emre Vurmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Utku, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Özcan, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mücahit Uğur, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Seydi Tuncer, Burak Mehmet Öztürk, Murat Güventürk ve Dinar Belediyesi zabıta ekipleri tarafından takdim edildi.

‘TÜM MARKA VE FİRMALARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu, festivalin ardından yaptığı açıklamada, “Dinar olarak tarım sektöründe öncü bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Festivalimize katılan tüm marka ve firmalarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca ilçemizden ve çevre bölgelerden gelen vatandaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Festivalimizin ilçemize ve bölgemize hayırlar getirmesini diliyor, alıcı ve satıcılarımıza hayırlı kazançlar temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.