Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kalp hastalığında sigara içmek intihar etmek anlamına geliyor

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can: “Kalp hastalığında sigara içmek intihar etmek anlamına geliyor. Sigara ve sağlıksız besinler hem kalbi vuruyor hem kalp hastalığını şiddetlendiriyor, tetikliyor, altta yatan bir durum varsa daha da kötü hale getiriyor”

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr.

Kalp sağlığını tehdit eden genetik faktörler, yoğun işlenmiş gıda tüketimi, sigara, alkol kullanımı, hareketsiz yaşam ve stres gibi unsurlar, uzmanlar tarafından sürekli olarak vurgulanıyor.Kalp sağlığının korunmasına yönelik uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, “Yoğun stres altında yaşayan hastalarda kalp krizinin tetiklenmesini, ani kalp ölümleri, yaygın damar hastalığı olduğunu, tedaviye cevabının geç olduğunu artık çok sık görmekteyiz. Kronik stres altında yaşayan hastalar kalp krizi geçirmeye aday olarak gözüküyor. Kalp hastalığında sigara içmek intihar etmek anlamına geliyor. Sigara ve sağlıksız besinler hem kalbi vuruyor hem kalp hastalığını şiddetlendiriyor, tetikliyor, altta yatan bir durum varsa daha da kötü hale getiriyor” dedi.

İŞLENMİŞ GIDALAR VE ORGANİK OLMAYAN YİYECEKLERE DİKKAT

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Can, genetik faktörlerin, yaşam tarzının ve diğer sağlık sorunlarının kalp sağlığına büyük etkisi olduğunu belirtti. Sigaranın kalp sağlığı üzerindeki zararlarına dikkat çeken Prof. Dr. Can, şöyle devam etti: “Sigara içmek, kalp hastalığı açısından intihar etmek demektir. Sigara, damar hastalıklarının yaygınlığını artırıyor, ani kalp krizlerine, inmeye, tansiyon düzensizliğine yol açıyor. Özellikle genetik olarak kalp hastalığına yatkın olan kişilerin sigara kullanımı kendilerini zehirlemekten farksızdır.” Prof. Dr. Can, aynı zamanda işlenmiş gıdalar ve organik olmayan yiyeceklerin de kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti.

‘YOĞUN STRES ALTINDA KALP KRİZİ VE ANI ÖLÜMLER SIK GÖRÜLÜYOR’

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, kalp sağlığına yönelik periyodik kontrollerin büyük önem taşıdığını belirten Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, kalp hastalıklarına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.Stresin kalp krizi riskini artıran en önemli faktörlerden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Can, “Kronik stres altında yaşayan kişilerde kalp krizi riski çok yüksek. Yoğun stres altında kalp krizinin tetiklenmesini, ani kalp ölümlerini ve damar hastalıklarını sıkça görmekteyiz” dedi. Ayrıca stresin kalp sağlığını olumsuz etkilediğini ve vücutta kortizol dengesini bozduğunu belirtti.Prof. Dr. Can, sağlıklı bir yaşam için düzenli su tüketiminin, spor yapmanın ve stresten uzak durmanın önemini vurgularken, özellikle sigara ve sağlıksız besinlerin kalp hastalıklarını tetiklediğini belirtti.