Belediye Başkanı Köksal, yaptığı açıklamada, iklim değişikliğine bağlı olarak Afyonkarahisar’ın da kuraklıktan ciddi şekilde etkilendiğini söyledi. Meteorolojik verilere göre kış aylarında yeterli yağış alınamadığını dile getiren Köksal, içme suyu kaynaklarının hızla azaldığını vurguladı.
Köksal, suyun etkin kullanımı için belediye olarak bazı tedbirler almak zorunda kaldıklarını ifade ederek, 1 Şubat 2023 tarih ve 51 No’lu encümen kararına istinaden yeni uygulamaları duyurdu. Buna göre, kadın ana kaynak sularının bulunduğu çeşmeler haricindeki tüm sokak çeşmeleri kapatılacak.
Ayrıca, siteler ve konutlardaki yeşil alanların şebeke suyu ile sulanması, apartman merdivenlerinin, önlerinin ve iş yerlerinin hortumla yıkanması, araç ve halı yıkamaları yasaklandı. Bu kurallara uyulup uyulmadığının zabıta ekipleri tarafından denetleneceği bildirildi.
Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün de bazı park ve refüj alanlarında sulama faaliyetlerini durduracağını belirten Köksal, ileride daha ağır tedbirler almamak için vatandaşlardan anlayış ve iş birliği beklediklerini söyledi.
“Daha sağlıklı yarınlar ve bizden sonraki nesiller için gelin hep birlikte geleceğimize ve suyumuza sahip çıkalım” çağrısında bulunan Köksal, “Çünkü su hayattır” dedi.
Biz Uşak, Kütahya Gibi Suyu Kesilen İl Olmayalım
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte yaşanan kuraklık nedeniyle su kaynaklarının hızla tükenmekte olduğunu belirterek, vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu. Köksal, “Bugün itibariyle eylül ayına yetecek kadar suyumuz bulunmaktadır” dedi.

