İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sabri Bektöre Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan AKİFAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Öztürk, üniversite-sektör iş birliğini en üst seviyeye taşımayı hedeflediklerini belirtti. Öztürk, programla öğrencilerde katılım finans sektörüne ilişkin farkındalık oluşturulmasının yanı sıra sektöre ilgi duyan öğrencilere staj ve istihdam fırsatları sunulmasının amaçlandığını ifade etti. Eğitimin öğrenciler açısından büyük bir imkan olduğunu vurgulayan Öztürk, “Gençlerimizin sektörün çatı kuruluşu ve en önemli kurumlarının üst düzey yöneticilerinden bizzat eğitim almaları ve onlarla tanışmaları bulunmaz bir fırsat” dedi.
SEKTÖRÜN DEV İSİMLERİ AKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERLE BULUŞACAK
Toplam 10 modül ve 3’er saatlik oturumlar şeklinde planlanan eğitim programı, 13 Ekim 2026 tarihinde TKBB Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Çınar’ın vereceği “Türkiye ve Dünyada Katılım Bankacılığı” dersiyle başlayacak. Kariyer yönetiminden dijital bankacılığa, risk yönetiminden inovasyona kadar geniş bir içeriğe sahip programda; Albaraka Türk, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Kuveyt Türk ve Türkiye Finans gibi sektörün önde gelen kurumlarının yöneticileri eğitmen olarak yer alacak. Program, 3 Mayıs 2027 tarihinde TKBB Genel Sekreteri İsmail Vural’ın katılımıyla gerçekleştirilecek sertifika töreniyle sona erecek.
BAŞARILI ÖĞRENCİLERE İSTANBUL FİNANS MERKEZİ GEZİSİ
Sınırlı sayıda öğrencinin seçileceği eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, İstanbul Finans Merkezine (İFM) düzenlenecek özel teknik geziye katılma fırsatı elde edecek. Gezi kapsamında TKBB, Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi, Vakıf Katılım, Halkbank ve Ziraat Katılım genel müdürlüklerinin ziyaret edilmesi planlanıyor.
SERTİFİKA VE KATILIM ŞARTLARI BELİRLENDİ
Program kapsamında tüm modüllerde devam durumu takip edilecek ve iki kez katılmayan adaylar programdan çıkarılacak. Eğitimi eksiksiz tamamlayan katılımcılara TKBB ve AKİFAM imzalı sertifika verilecek. Asil listeye giremeyen öğrenciler ise programı dinleyici statüsünde takip edebilecek; devamsızlık nedeniyle elenen adayların yerine geçerek sertifika alma hakkı kazanabilecek.

