Kurumsal İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, çalışmaların 20 Nisan ile 29 Nisan 2026 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. Açıklamaya göre, ilaçlama çalışmaları Afyonkarahisar-Değirmenözü-Dumlupınar-Karakuyu hattı ile Afyon Ali Çetinkaya Garı ve bu güzergâh üzerindeki gar, istasyon ve saydinglerde yapılacak. Program kapsamında 20 Nisan’da Afyonkarahisar-Değirmenözü, 21 Nisan’da Dumlupınar-Afyonkarahisar, 22-24 Nisan tarihleri arasında Afyonkarahisar-Karakuyu hattında, 28-29 Nisan tarihlerinde ise Afyon Ali Çetinkaya Garı ve çevresinde ilaçlama gerçekleştirilecek.
VATANDAŞLARIN 15 GÜN BOYUNCA SÖZ KONUSU ALANLARA YAKLAŞMAMALARI GEREKİYOR
Açıklamada, otla mücadelede kullanılan kimyasal ilaçların insan ve hayvan sağlığı açısından risk taşıdığına dikkat çekilerek, vatandaşları uyarıldı. İlaçlama yapılacak hat kesimleri ve istasyon çevresinde gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanarak, demiryolu güzergâhı ve çevresindeki alanlarda bulunan vatandaşların, ilaçlama tarihlerinden itibaren en az 15 gün boyunca söz konusu sahalara yaklaşmamaları gerektiği belirtildi. Ayrıca hayvan yetiştiricilerinin de hayvanlarını bu bölgelerden uzak tutmaları gerektiği ifade edildi. Olası sağlık risklerinin önüne geçilmesi adına vatandaşların yapılan uyarılara hassasiyetle uymalarının büyük önem taşıdığını vurgulanarak, çalışmaların kamu güvenliği açısından gerekli olduğunu kaydedildi.
Afyon ve çevresindeki tren yollarında ilaçlama yapılacak
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar ve çevresindeki demiryolu hatlarında otla mücadele kapsamında ilaçlama çalışması yapılacağını duyurdu.

