Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da 3.5 Büyüklüğünde Deprem

AFAD verilerine göre Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde saat 05.31’de 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 8.33 kilometre derinliğinde kaydedildi.

AFAD verilerine göre Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde saat 05.31'de 3.5 büyüklüğünde

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre deprem, 10 Haziran 2026 tarihinde saat 05.31’de Çay ilçesinde meydana geldi. Yerel saatle kaydedilen depremin büyüklüğü 3.5 (ML) olarak ölçülürken, depremin yerin 8.33 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Merkez üssü Çay ilçesi olarak belirlenen depremin koordinatları 38.6344 enlem ve 31.0664 boylam olarak açıklandı. Depreme en yakın yerleşim yerlerinin Bolvadin ilçesine bağlı Yeşilevler, Kırkgöz ve İstasyon köyleri ile Çay ilçesine bağlı Yeşilyurt ve Vakıf yerleşimleri olduğu belirtildi.