Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’de okuyan öğrencilerin iş ve mesleki deneyimleri artırılacak

AKÜ ve İŞKUR arasında öğrencileri gelişimine katkı sağlayacak hizmet ile eğitim iş birliği protokolleri imzalandı. Protokol, öğrencilerin bilgi birikimlerini artırmak, iş ve mesleki deneyimlerini geliştirmeyi amaçlıyor.

AKÜ ve İŞKUR arasında

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Afyonkarahisar İl Müdürlüğü arasında hizmet ile eğitim iş birliği protokolleri imzalandı. İŞKUR kampüs hizmetlerinin sunulmasına ilişkin iş birliği protokolü ve eğitim protokolü, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş ile İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından imzalandı. Gerçekleştirilen protokol imza törenine AKÜ Rektörü Karakaş ile birlikte İŞKUR İl Müdürü Karakaya, GİKAM Müdürü Koray Gürpınar ile İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Türkan Baygül katıldı.

ÖĞRENCİLERİN MESLEKİ DENEYİMLERİNİN ARTIRILMASINA KATKI SAĞLANACAK

İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin iş birliği protokolü; AKÜ bünyesinde oluşturulacak İŞKUR Kampüslerde, İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla öğrencilere iş gücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat-görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunmak; öğrencilerin mesleki deneyimlerinin arttırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif iş gücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olmayı kapsamaktadır. İmzalanan Hizmet Protokolü ise iş arayanların kaydını almak ve güncellemek, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulamak, iş başvurusunu almak ve başvurularını takip etmek, işsizlik sigortası başvurusu talep dilekçesini sisteme kayıt etmek ve talep dilekçesi ile planını sorgulamak, iş gücü uyum programlarına başvuru yapmak ve takip etmek ile özel sektör işvereninin iş gücü talebini almak ve sonuçlandırmak konularını içeriyor. Haber Merkezi