Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Eczacılık Fakültesinin 45 yeni öğrencisi, 2025-2026 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreninde mesleğe ilk adımlarını attı. Yeşil Salondaki törene AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Keleş ve Prof. Dr. Ahmet Ali Tuncer, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Basın Müşaviri Çiğdem Savaşçıoğlu, Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Hakan Demir, fakülte dekanları, okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende kürsüye öncelikle Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Demir çıktı. Demir konuşmasında, beyaz önlük giyme töreni ile mesleğe ilk adımlarını atan öğrencileri tebrik etti.
‘AFSÜ MENSUPLARI BEYAZ ÖNLÜĞÜ LAYIKIYLA TAŞIYACAK’
Ardından kürsüye Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarıkürkcü bir konuşma yaptı. Yeni öğrencileri AFSÜ Eczacılık Fakültesi ailesine katıldıkları için tebrik eden Sarıkürkcü, eczacılık mesleğinin empati, saygı ve özen gerektirdiğini vurgulayarak beyaz önlüğün sadece bilgiyi değil, aynı zamanda öğrencilerin insanlığa karşı sorumluluğunu da temsil ettiğini söyledi. AFSÜ mensuplarının beyaz önlüğü layıkıyla taşıyacağına, sorumluluklarını özveriyle yerine getireceğine ve sağlık camiasında kutlu birer nefer olarak yer alacağına inancının tam olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sarıkürkcü, öğrencilerimize başarılı bir eğitim hayatı diledi.
‘ECZACI ADAYLARI YERLİ İLAÇ ÜRETİMİNDE SORUMLULUK ALMALI’
Konuşmasında eczacılık mesleğinin sağlık sistemi açısından önemi üzerinde duran Rektör Prof. Dr. Aslan ise yerli ve milli ilaç üretimine dikkat çekti. Eczacı adaylarının yerli ilaç üretiminde sorumluluk alması ve kariyerlerini bu yönde inşa etmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Aslan öğrencilerin ailelerini de tebrik etmeyi ihmal etmedi. Prof. Dr. Aslan, sağlık danışmanı olarak halk ile doğrudan temas hâlinde bir mesleğin mensubu olacakları için öğrencileri tebrik etti.
TÖREN, ANI FOTOĞRAFI ÇEKİMİ İLE SONA ERDİ
Programda AFSÜ Eczacılık Fakültesine ilk beş sırada yerleşen İrem Gündüz, Çağdaş Ulaş Demir, Ömer Alp Karakaş, Sueda Tamer ve Eylül Kuzu’ya hediyeleri takdim edilerek, beyaz önlük giydirildi. Törende ayrıca ’22. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda ikinci olan 4. sınıf öğrencisi Ecem Güldar’a ve ‘I Am Genius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması’nda üçüncü olan 5. sınıf öğrencisi Hatice Şekerkıran’a ödül verildi. Protokol üyelerinin ve akademisyenlerin çiçeği burnunda eczacı adaylarına önlüklerini giydirmeleri ile devam eden tören, anı fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Buğra Avşar
Aslan: Öğrencilerimiz, yerli ve milli ilaç üretimi süreçlerinde aktif rol üstlenmeli
AFSÜ Eczacılık Fakültesi’nin Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde konuşan Rektör Prof. Dr. Aslan, eczacılık mesleğinin sağlık sistemi içindeki stratejik önemine dikkat çekerek, öğrencilerin özellikle yerli ve milli ilaç üretimi süreçlerinde aktif rol üstlenmeleri gerektiğini söyledi. Aslan, eczacı adaylarının kariyer planlarını bu alanda şekillendirmesinin önemini vurgularken, halkla doğrudan temas eden bir sağlık danışmanı olarak önemli bir sorumluluk üstleneceklerini belirtti ve öğrencilerin ailelerini de tebrik etti.

