Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bayburt’ta organ bağışı farkındalık sempozyumu düzenlenecek

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında bugün Bayburt Üniversitesinde organ bağışı farkındalık sempozyumu düzenlenecek.

Gökhan Budak konferans salonunda saat 13.30’da başlayacak programda, organ bağışı ve beyin ölümü konusu ele alınacak. Oturumda, Organ ve Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Abdullah Can sunum yapacak.

Programın devamında İl Müftüsü Basri Bektaş, dini açıdan organ nakli ve bağışının değerlendirilmesi başlıklı konuşmasıyla katılımcılara bilgi verecek. Sempozyum, soru-cevap bölümünün ardından sona erecek.

Sempozyumda organ bağışı, beyin ölümü ve organ naklinin tıbbi ve dini boyutlarının ele alınmasıyla toplumda organ bağışına ilişkin farkındalığın artırılması amaçlanıyor.