Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Bir çocuk hastalandığında en az 30 kişi olumsuz etkileniyor’

Afyon MYO’da düzenlenen ‘Hasta Çocukların Psikososyal Gelişimi ve İlk Yardım Fiziksel Büyüme Motor Gelişimi’ konulu seminerde konuşan Uzm. Dr. Özgür Kavak: “Bir çocuğun sağlığı yerinde olmazsa annesi, babası, amcası, teyzesi dahil yaklaşık 30 kişi etkilenir. İş barışı ve toplumsal barış da bozulur. Çocuğu ateşli olan bir anne mesleğine tam olarak eğilemez; aklı sürekli çocuğunda kalır. O yüzden çocuk bizim için en değerli canlıdır”

Afyon MYO’da düzenlenen ‘Hasta Çocukların Psikososyal Gelişimi ve İlk Yardım

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü tarafından ‘Hasta Çocukların Psikososyal Gelişimi ve İlk Yardım Fiziksel Büyüme Motor Gelişimi’ semineri düzenlendi. Seminerde konuşan Özel Kadınana Çocuk Kliniği Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Kavak, çocuk sağlığının önemine vurgu yaparak, bir çocuğun hastalandığında yaklaşık 30 kişiyi olumsuz etkilediğine vurgu yaptı.

‘ÇOCUK HASTALANDIĞINDA İŞ BARIŞI VE TOPLUMSAL BARIŞ DA BOZULUR’

Kavak, şunları söyledi: “Bir çocuğun sağlığı yerinde olmazsa annesi, babası, amcası, teyzesi dahil yaklaşık 30 kişi etkilenir. İş barışı ve toplumsal barış da bozulur. Çocuğu ateşli olan bir anne mesleğine tam olarak eğilemez; aklı sürekli çocuğunda kalır. O yüzden çocuk bizim için en değerli canlıdır.” Çocuk doktorlarının bir bebek dünyaya geldiğinde ilk önce topuk kanı aldıklarını kaydeden Kavak, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘ÇOCUK HASTALIKLARINI ÖNCEDEN TESPİT ETMEK ÖNEMLİDİR’

“Yeni doğan bebeklerden alınan topuk kanı testleri, ileride çocuklarda ortaya çıkabilecek psikososyal (davranışsal, duygusal) ve nörofizyolojik (sinir sistemiyle ilgili) gelişim problemlerini önceden tespit etmeye veya önlemeye yardımcı olur. Yani topuk kanında bakılan hastalıklar, zamanında fark edilmezse, çocuğun gelişimini olumsuz etkileyebilir.” Seminerde çocuklara yönelik acil müdahaleler konusunda da bilgiler aktaran Kavak’ın Afyon MYO Konferans Salonunda verdiği seminere akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.