Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bolvadin renklenmek yeşillenmek istiyor

Yaz aylarının etkisini artırmasıyla birlikte parklar, orta refüjler ve kaldırım kenarlarındaki kuruyan otlar vatandaşların gündemine geldi. İlçenin çeşitli noktalarında oluşan görüntülerin hem estetik açıdan hem de çevre temizliği bakımından olumsuz bir izlenim oluşturduğunu belirten vatandaşlar, belediyeden bakım çalışmalarına hız verilmesini bekliyor.

Yaz aylarının etkisini artırmasıyla birlikte parklar, orta refüjler ve kaldırım

“İlçemiz Daha Renkli Olsun” Çağrısı

Bazı vatandaşlar, Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı’nın renkli giyim tarzına atıfta bulunarak, aynı canlılığın ilçe genelindeki çevre düzenlemelerine de yansımasını istediklerini dile getirdi.

Özellikle orta refüjler, kaldırımlar ve yeşil alanlarda kuruyan otların temizlenmesini isteyen vatandaşlar, uygun görülen noktalarda mevsimlik çiçeklerle peyzaj düzenlemesi yapılmasının ilçeye daha estetik bir görünüm kazandıracağını ifade etti.

“Çiçek Olmasa da Kuru Görüntü Ortadan Kalksın”

Vatandaşlar, her alana çiçek dikilmesinin mümkün olmayabileceğini ancak en azından kuruyan otların temizlenmesi gerektiğini belirterek, “Çiçek olmasa bile bu kuru görüntü ortadan kaldırılsın. Bakımsız alanlar ilçeye yakışmıyor.” görüşünü paylaştı.

Zararlı Canlı Endişesi

Kuruyan otların sadece görüntü kirliliği oluşturmadığını dile getiren bazı vatandaşlar, bu alanların kene ve çeşitli zararlı böcekler için uygun yaşam alanı oluşturabileceğini öne sürdü. Özellikle çocukların vakit geçirdiği parklar ile yaya güzergâhlarında düzenli ot temizliği ve çevre bakımının önemine dikkat çekildi. Vatandaşlar, yaz mevsimi boyunca çevre düzenleme ve bakım çalışmalarının artırılmasını, Bolvadin’in daha temiz, düzenli ve estetik bir görünüme kavuşmasını istediklerini ifade etti.

Vatandaşlar, çevre düzenlemesinin yalnızca kuruyan otların temizlenmesiyle sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, ilçenin bazı noktalarında bordürlerin bulunmasına rağmen kaldırım taşlarının eksik olduğunu ifade etti. Çöp konteynerlerinin çevresinde biriken atıkların da kötü görüntü oluşturduğunu dile getiren vatandaşlar, temizlik çalışmalarının daha sık yapılmasını istedi.

 

İlçenin genelinde bakım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarının artırılmasını talep eden vatandaşlar, Bolvadin’in daha temiz, düzenli ve yaşanabilir bir görünüme kavuşmasını beklediklerini söyledi.


Mezarlıklardaki bakımsızlık da tepki çekiyor

Vatandaşlar, ilçe genelindeki bakımsızlığın yalnızca park ve yeşil alanlarla sınırlı olmadığını belirterek mezarlıklarda da uzun süredir bakım yapılmadığını ifade etti. Mezar aralarını ve çevresini saran çalılar ile yabani otların hem kötü bir görüntü oluşturduğunu hem de ziyaretleri zorlaştırdığını dile getiren vatandaşlar, bordür bulunmasına rağmen kaldırım taşlarının eksik olduğu bölgelerin tamamlanmasını, çöp konteynerlerinin çevresinde biriken atıkların düzenli olarak temizlenmesini ve ilçe genelinde çevre bakım çalışmalarının hızlandırılmasını istedi. Vatandaşlar, Bolvadin’in daha temiz, düzenli ve estetik bir görünüme kavuşması için belediyenin kapsamlı bir bakım seferberliği başlatmasını beklediklerini ifade etti.