
Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya ve Hasan Arslan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, Jandarma Komutanı Albay Murat Kaya, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Kıral, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.
150 MEHMETÇİK İLE YAZILAN KURTKAYA DESTANI
Törende şehitleri anma konuşmasını gerçekleştiren Personel Üsteğmen Muhammet Aluç, Şehit Yüzbaşı Agah Efendi’nin ve emrindeki kahramanların fedakarlıklarla dolu mücadelesini anlattı. Agah Efendi’nin Doğu Cephesi’nde aldığı 17 yaraya rağmen cepheden cepheye koştuğunu belirten Aluç, 27 Ağustos 1922 sabahı icra edilen taarruzu şu sözlerle aktardı: “26 Ağustos günü 36. Alaya, düşman tarafından güçlü şekilde tahkim edilen Kurtkaya Tepesi’ne taarruz görevi verildi. Üsteğmen Agah, Üsteğmen Feyzullah ve emrindeki 150 Mehmetçik ile 27 Ağustos sabah saat 04.00’te taarruza geçti. Ağır yaralanmasına rağmen bölüğünü sevk ve idare etmeye devam eden Üsteğmen Agah, alnından vurularak şehit düştü. Üsteğmen Feyzullah ve 150 askerimizin şehadetiyle Kurtkaya Tepesi zapt edildi. Bu müstesna başarısı sebebiyle Üsteğmen Agah, şehadetinden sonra yüzbaşılığa yükseltildi.”
Konuşmanın ardından şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti icra edildi ve dualar okundu. Protokol üyeleri ve katılımcıların şehit mezarlarına karanfil bırakmasıyla anma töreni sona erdi.


