Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Devlet himayesindeki 36 çocuk Türk halk müziği eğitimi alıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında, devlet himayesindeki 36 çocuk Türk halk müziği eğitimi alıyor. Gönüllü akademisyenler tarafından verilen eğitimlerde çocuklar, koro ve solist çalışmalarının yanı sıra geleneksel müzik enstrümanlarıyla da tanışıyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl

“MEVA Türk Halk Müziği Çocuk ve Gençlik Topluluğu” adıyla bir araya gelen çocuklar, proje kapsamında düzenli olarak müzik çalışmaları gerçekleştiriyor. Çocuklara koro ve solist eğitiminin yanı sıra bağlama, kabak kemane, kaval ve vurmalı çalgılar gibi Türk halk müziğinin özgün enstrümanları tanıtılıyor.

VALİ AKTAŞ KORO ÇALIŞMASINA KATILDI

Afyonkarahisar Valisi Dr. Naci Aktaş ve eşi Nagihan Aktaş da Türk halk müziği eğitimi alan çocukların koro çalışmasına katıldı. Çocuklarla bir araya gelen Vali Aktaş ve Nagihan Aktaş, öğrencilerin gerçekleştirdiği çalışmaları takip ederek onların müzikle olan çalışmalarına eşlik etti. Proje kapsamında çocukların Türk halk müziğiyle tanışmalarının ve müzik eğitimi almalarının yanı sıra koro ve enstrüman çalışmalarıyla kendilerini geliştirmelerine imkan sağlanıyor.