Açık havada koşu ve yürüyüş yapmaya çıkıp yoldaki çöpleri toplamaları ve koşu bitiminde ise bu çöpleri geri dönüşüm kutularına atmaları şeklinde tanımlanan plogging sporu AFSÜ ve AFDOS işbirliğinde Dünya Gönüllüler Günü’ne özel gerçekleştirilecek.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) , Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü’nün işbirliğinde plogging faaliyeti düzenleniyor. Dünya Gönüllüler Günü’nün her yıl 5 Aralık tarihinde kutlanması sebebiyle bu tarihten bir gün önce 4 Aralık tarihinde plogging (ekolojik koşu) etkinliği düzenleneceği AFSÜ tarafından açıklandı. Erkmen Gölü çevresinde gerçekleştirilecek olan faaliyetin başlangıç saati ise 09.00 olarak açıklandı.
PLOGGİNG NEDİR?
Henüz Türkçeye tam geçmemiş olan Plogging terimi İsveççede ‘toplamak’ fiiliyle, İngilizce ‘koşu yapmak’ fiilinin birleşimiyle elde edilen ve ‘yürürken, koşarken çöpleri toplamak’ anlamına gelen bir kelime olarak karşımıza çıkıyor. Plogging sporunda koşu yapmaya göre daha fazla kalori yakıldığı biliniyor. Çöpü almak için eğilme ve toplanan çöpleri taşımak için kol kaslarının geliştirilmesi şeklinde ilerleyen bir spor türü şeklinde de karşımıza çıkıyor. Haber Merkezi

