Sünnetci mesajında, öğrencilerin yoğun bir dönemi geride bıraktıklarını belirterek, ara tatilin emeğin karşılığı niteliğinde olduğunu vurguladı.
Sünnetci, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Her biriniz; sabahın erken saatlerinde okullarınıza koşarken, derslerinize odaklanırken, spordan sanata, bilimden teknolojiye kadar pek çok alanda kendinizi geliştirirken büyük bir emek verdiniz. Bu ara tatil, tam da bu emeğin güzel bir ödülü niteliğinde olacak sizlere.”
Öğrencilere dinlenmenin yanı sıra kendilerini keşfetmeleri için de çağrıda bulunan Sünnetci, şu tavsiyelerde bulundu: “Bol bol dinlenin, bir kitabın sayfalarında yeni dünyalar keşfedin, annenize mutfakta yardım edin, babanızla yürüyüşe çıkın, kardeşlerinizle oyun oynayın. En önemlisi; ruhunuzu da zihniniz kadar dinlendirin.”
Eğitimin sadece okul sıralarında değil, hayatın her alanında sürdüğüne dikkati çeken Sünnetci, öğrencilerden çevrelerini gözlemlemelerini, merak ettikleri konularda araştırma yapmalarını ve küçük hedefler belirlemelerini istedi. Sünnetci, mesajının sonunda öğretmenlere ve velilere de teşekkür ederek, şunları kaydetti: “Sizlere emek veren tüm öğretmenlerinize ve her daim yanınızda olan kıymetli ailelerinize teşekkür ediyorum. Hep birlikte büyük ve güçlü bir eğitim ailesiyiz. Ara tatilinizi sağlıkla, neşeyle ve verimli geçirmenizi diliyor; dinlenmiş, yenilenmiş ve daha büyük hedeflere yürümeye hazır şekilde dönmenizi bekliyoruz.”

