Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İl Özel İdaresi 2022 bütçesi 215 milyon TL

Bu haberin fotoğrafı yok

 

İGM toplantıları son

birleşimle tamamlandı

 

Kasım ayı başında başlayan İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi 2022 bütçesini 215 milyon TL olarak belirledi. İGM başkanı Çoban, bütçenin hazırlanmasında kırsalda yaşayanların yaşam kalitelerinin artırma çabasının ön planda tutulduğunu belirtti.

 

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantıları İl Özel İdaresi 2022 Yılı Mali Bütçesinin görüşüldüğü son birleşimle tamamlandı. İGM Meclis Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında yapılan toplantılar yaklaşık 20 gün sürdü. Komisyonlardan gelen raporlar görüşülerek karara bağlansa da daha çok İl Özel İdaresi 2022 Yılı Mali Bütçesi’ne yoğunlaşılan toplantılarda, kırsalda yaşayanların yaşam kalitelerinin artırma çabası ön planda tutuldu.

ÇAĞA UYGUN HİZMETLER VERİLECEK

İl Özel İdaresi 2022 Yılı Mali Bütçesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İGM Başkanı Burhanettin Çoban “Belirlenen 215 Milyon TL’lik bütçe ile köylerde ikamet eden vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak ve çağın gereklerine uygun hizmetler yapmayı hedefliyoruz” dedi. Kültürel ve sosyal içerikli hizmetlere de önem verildiğini aktaran Başkan Çoban, “Bu çerçevede köylerimizde sürdürdüğümüz altyapı hizmetlerinin yanında turizm başta olmak üzere eğitimden spora, sağlıktan tarıma kadar birçok kamu yatırımı, kültürel ve sosyal içerikli hizmetlerin de içerisinde yer almaya gayret ediyoruz” ifadesini kullandı.

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR

Başkan Çoban, 2022 Yılı bütçesinin belirlenmesinde Kasım ayı boyunca yoğun bir süreç yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Plan Bütçe Komisyonunun Kasım ayı boyunca ihtisas komisyonları, ilgili kurum müdürleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleriyle yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde İl Özel İdaresi 2022 yılı mali bütçesine son şekli verildi. Plan Bütçe Komisyonumuza ve bu süreçte komisyon çalışmalarına destek veren Genel Sekreterimize, Birim Müdürlerimize, İlgili Kurum Müdürlerimize, Meclis Üyelerimize ve Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 2022 yılındaki çalışmalarımıza olanak sağlayacak bütçemizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Plan Bütçe Komisyon raporunu Meclise sunan Komisyon Başkanı Şener Çalışan, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi 2022 Yılı Mali Bütçesinin, komisyonca 215 Milyon TL olarak belirlendiğini ifade etti. Komisyon raporunun okunması ve üye görüşlerinin alınmasının ardından Meclis oylamasına sunulan 215 Milyon TL’lik, Plan Bütçe Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri katıldı.HİSAR