Karayolları Alt Geçidi hizmete giriyor. Açılış için bugün saat 11.00’de tören düzenlenecek. İhale süresinden yaklaşık bir ay önce tamamlanan geçidin Adnan Menderes Bulvarı’ndaki araç ve yaya trafiğini hafifletmesi bekleniyor.
AÇILIŞ SAAT 11.00’DE
Afyonkarahisar kent içi trafik ulaşımını rahatlatacak, güvenli ve konforlu seyahat imkânı sunan Karayolları Alt Geçidi bugün saat 11.00’da açılıyor. Afyonkarahisar Belediyesi’nin şehir içi trafikteki tıkanmayı çözmek için başlattığı alt geçitlerden sonuncusu Karayolları Kavşağında bugün araç trafiğine açılıyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaatleri arasında gösterilen ve Afyonkarahisar’ın en uzun alt geçidinin 195 gün ihale sürecinden bir ay önce tamamlandığını açıkladı.
ULAŞIM KALİTESİ ARTACAK
Alt geçit, ağır tonajlı araç trafik akışını da sağlayacak şekilde yapıldı. Geçidin Harb-iş ve Ataköy gibi önemli nüfus yoğunluğunu kent merkezine bağlayan Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki araç ve yay trafik yükünü hafifletmesi, ulaşımın kalitesini yükseltmesi bekleniyor. Sel ve su baskınlarına yönelik önlemler alınarak yapılan alt geçidin açılışı için gerekli tüm hazırlıklar tamamlandı. Geriye kalan peyzaj gibi çalışmaların ise önümüzdeki günlerde özellikle gece saatlerinde yapılması planlanıyor.
“100. YIL ZAFER ALT GEÇİDİ”
Alt geçidin ismi şu an için ‘Karayolları Alt Geçidi’ olarak belirtilse de Belediye tarafından henüz resmi bir isim açıklaması yapılmadı. Bilindiği gibi, Hisar gazetesi olarak, Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılına yakışacağına olan inancımızla “100. Yıl Zafer Alt Geçidi” ismini önermiştik. Gazete olarak görüşlerini aldığımız sivil toplum kuruluşlarının başkanları arasından da Hisar’ın önerisine uygun olarak “100. Yıl Zafer Alt Geçidi” isminin yakışacağını dile getirenler olmuştu.

