Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Keçiler 24. mağlubiyetini yaşadı

HDI Sigorta Afyon Belediyesi, ING Basketbol Süper Ligi’nin 28. haftasında

HDI Sigorta Afyon Belediyesi, ING Basketbol Süper Ligi’nin 28. haftasında Galatasaray Nef ile karşı karşıya geldi. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda oynanan maçı Afyon Belediyesi 95-61 kaybetti. Keçiler bu skorla 24. Mağlubiyetini alırken, Galatasaray Nef ise ligdeki galibiyet serisini beşe çıkardı.

Şafak Edge, Kenny Hayes, Tuğberk Gedikli, Marko Filipovity, Johnny Hamilton beşiyle karşılaşmaya başlayan HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nde rotasyon darlığı nedeniyle sadece 9 oyuncudan faydalanıldı. Bu sayı Galatasaray Nef’te ise 10 oyuncu oldu. İstanbul ekibinde oyuncuların aldığı süreler 10 ile 24 dakika arasında değişirken, Afyon Belediyesi’nde bu oranlar biraz daha dengesiz olmak zorunda kaldı. Keçiler’de oyuncular maçta 7 dakika ile 34 dakika arasında süre aldı. Bu da rotasyonun darlığını kanıtlar nitelikte bir durum olarak görülüyor. Bilgehan Diril, Onur Özkapıcı, Berkan Aksu ve Hüseyin Çevirgen ise HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nin maçta süre alan diğer oyuncuları oldu. Bu dörtlüden ise 5 sayı Bilgehan Diril’den, 2 sayı ise Hüseyin Çevirgen’den geldi.

MELO’DAN 15 SAYI

Isaiah Canaan, Melo Trimble, Göksenin Köksal, Kerry Blackshear ve David Kravish beşiyle karşılaşmaya başlayan Galatasaray Nef’te beş basketbolcu çift haneli sayı üretti. Melo Trimble 15 sayı, 4 ribaunt ve 4 asistlik performansıyla en skorer oyuncuları oldu. Kerry Blackshear 13 sayı, 4 ribaunt ile Melo’yu takip etti. Maurice Ndour 11 sayı, 7 ribaunt, 3 asist ve 3 blok ile galibiyete katkıda bulundu. Canberk Kuş 12 sayı ve 3 ribauntluk bench katkısı verirken, David Kravish 10 sayı ve 6 ribauntla maçı tamamladı.

HAYES VE HAMİLTON’DAN 43 SAYI

Toplamda 34 dakika 18 saniye oyunda kalan ve maçtaki en fazla süre alan oyuncu olan Kenny Hayes, karşılaşmanın da en fazla sayı üreten oyuncusu oldu. Maçın en skoreri olan Hayes toplamda 29 sayı üretti. Ayrıca Hayes, 2 ribaund ve 5 asistle oynadı. Johnny Hamilton ise takımdaki en skorer ikinci isim olurken, 14 sayı 7 ribaund ve 1 asistle oynadı. Hamilton, Maurice Ndour ile birlikte maçın ribaund liderliğini paylaştı. Hayes ve Hamilton dışındaki oyunculardan oldukça az faydalanabilen HDI Sigorta Afyon Belediyesi, bu ikili dışındaki oyunculardan toplamda sadece 13 sayı bulabildi. Hayes ve Hamilton ikilisinden ise toplamda 43 sayı geldi.

İLK YARI BİTİMİNDE FARK AÇILDI

Oyuna yüzdeli başlayan temsilcimiz Afyon Belediyesi’ne Blackshear ve Canaan’ın üçlükleriyle yanıt veren Galatasaray Nef, üçlük çizgisi gerisinden beş farklı oyuncudan 18 sayı buldu. Çeyreğin ikinci diliminde rakibine üstünlük kuran misafir takım, ilk periyodu 22-16 önde geçti.  Düşük tempoda başlayan ikinci çeyrekte Blackshear’ın 5 sayılık bench katkısıyla periyodun yarı dilimlik bölümünü Galatasaray 31-22 önde kapattı ve Afyon molasına gidildi. Melo’nun 2:31’de gelen üçlüğüyle farkı çift hanelere çıkaran GS, Ndour’un bloğuyla başlayan hücumda Blackshear’dan gelen bir üçlükle farkı 15’e kadar çıkardı. Kravish’in sayılarıyla devreyi kapatan Nef, 41-25 skor üstünlüğü elde etti.  İlk yarıda Melo Trimble 11 sayı, 4 ribaunt, 3 asist; Kerry Blackshear ise 11 sayı, 4 ribaunt ve 2 asistlik performansla Galatasaray Nef’te öne çıkan oyuncular oldu.  Üçüncü periyotta ritmini düşürmeyerek farkı çift hanelerde tutan Galatasaray Nef, Hayes ve Hamilton ile seri yakalayan İnetçi Keçiler’e Ndour ve Canberk Kuş ile yanıt vererek son çeyreğe  62-46 önde girdi.  Son çeyrek başında Okben Ulubay’ın üçlüğüyle farkı 20’li hanelere çıkaran Galatasaray, Afyon Belediyesi’ni oyundan düşürerek hızlı hücumlarla farkı daha da açtı ve maçı 95-61 kazandı.

1.P: 16-22

2.P: 9-19 (25-41)

3.P: 21-21 (46-62)

4.P: 15-33