‘ÇOK MUTLUYUZ, 8. KEZ DÜZENLİYORUZ’
Festivalin 8’inci kez düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Köksal, Afyonkarahisar’ın gastronomi alanında üst üste Guinness rekorlarına imza attığını belirtti. Köksal, “Çok mutluyuz. 8. kez düzenliyoruz. 3 yıl üst üste Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardık. İlk yıl dünyanın en uzun lokumu, ikinci yıl dünyanın en büyük sucuklu yumurtası ve dün de (Cuma günü) dünyanın en büyük sofrası ile Afyonkarahisar’ımızın adını 3 yıl üst üste Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmayı başardık” dedi.
‘MEMNUNİYET ÇOK YÜKSEK’
Festival alanındaki yoğun katılıma da değinen Köksal, vatandaşlarla ve stantlarda yer alan esnafla bir araya geldiklerini söyledi. Köksal, “Bu yıl katılımın çok yüksek olduğu bir festival düzenledik. Alanda il başkanımız, merkez ilçe başkanımız ile birlikte stantları geziyoruz. Vatandaşlarla görüşüyoruz. Memnuniyet çok yüksek. Dışarıdan gelen insanlar çok beğendiklerini söylüyorlar” ifadelerini kullandı. Festivalde yöresel lezzetlerin yanı sıra dünyaca ünlü şeflerin katılımıyla workshop, panel ve söyleşiler düzenlenirken çeşitli yarışmalar da gerçekleştirildi.
‘ESNAFIMIZ, YEREL ÜRETİCİLERİMİZ VE KADIN KOOPERATİFLERİMİZ KAZANIYOR’
Gastro Afyon’un ekonomik yönüne de dikkat çeken Köksal, festivalin farklı kesimlere katkı sağladığını belirterek şöyle konuştu: “Esnafımız kazanıyor, yerel üreticilerimiz kazanıyor, kadın kooperatifleri, ev hanımları kazanıyor, vatandaş kazanıyor. Yani herkes tarafından son derece kazançlı bir festival.” Festivalin Afyonkarahisar’ın tanıtımı açısından önem taşıdığını vurgulayan Köksal, kentin yöresel lezzetlerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasının hedeflendiğini ifade etti.
‘GELECEK YILKİ GUİNNESS REKORU İÇİN ÖNERİLER VAR’
Gelecek yıl yeni bir Guinness rekoru denemesi yapılıp yapılmayacağına ilişkin de konuşan Köksal, bazı önerilerin bulunduğunu ancak bu konuda henüz erken olduğunu söyledi. Köksal, “Gelecek seneki Guinness rekor denemesi için bazı öneriler var. Bunu söylemek için çok erken. Önemli olan şehrimizin adını duyurmak. Biz Afyonkarahisar’ın yararına olan her şeye varız” dedi.

