Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Konya merkezli Afyon dahil 12 ilde operasyon: 421 torbacı yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Afyonkarahisar’ın bulunduğu Konya merkezli 12 ilde torbacılara yönelik operasyonlar düzenlediklerini duyurdu. 4 aylık çalışmanın sonucunda düğmeye bastıklarını vurgulayan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 421 torbacının yakalandığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Afyonkarahisar'ın bulunduğu Konya merkezli 12

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya merkezli aralarında Afyonkarahisar’ın da bulunduğu 12 ilde 338 farklı adrese eş zamanlı olarak baskınlar düzenlediklerini belirterek, 421 uyuşturucu satıcısını gözaltına aldıklarını duyurdu. Operasyon hazırlıklarının 4 ay sürdüğünü belirten Bakan Yerlikaya, “Operasyondaki hedefimiz özellikle gençlerimize musallat olan, zehir tacirlerinin eli kolu durumundaki, internet tabanlı haberleşme platformları üzerinden, mahalle ve sokak aralarında uyuşturucu madde satışı yapan ‘Torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcılarıydı” dedi.

OPERASYONLARA 3 BİN 319 POLİS, 542 EKİP VE 16 DEDEKTÖR KÖĞEĞİ KATILDI

4 ay boyunca Konya’nın adeta bir röntgenini çektiklerini kaydeden Yerlikaya, şöyle devam etti: “Saha çalışmalarımızı ve analizlerimizi büyük bir titizlikle gerçekleştirdik. Şüphelileri teknik ve fiziki takiple izledik. İşlenen suçlara dair tüm faaliyetleri tek tek delillendirdik. Ve düğmeye bastık. Konya merkezli Ankara, Afyonkarahisar, Niğde, Samsun, Hatay, Bursa, Edirne, Isparta, İstanbul, Kırklareli ve Manisa olmak üzere 12 ilde düzenlenen operasyonlarımıza; 3 bin 319 polisimiz, 542 ekibimiz, 16 özel eğitimli narkotik dedektör köpeğimiz, 1 İHA’mız ve 1 helikopterimiz katıldı.”

‘UYUŞTURUCU, İNSANLIĞIN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR’

Uyuşturucunun insanlığın en büyük düşmanı olduğunu söyleyen Yerlikaya, “Emniyet Genel Müdürlüğümüzü, EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı, Konya Valimizi, Konya Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Konya İl Emniyet Müdürümüzü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzü ve Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Uyuşturucu, insanlığın en büyük düşmanıdır! Buna cüret eden zehir tacirleriyle; ülkemiz ve insanlık adına mücadele etmeye devam edeceğiz!” ifadelerini kullandı.