Şehrin merkezi noktalarından biri olması ve çok sayıda ara sokağın caddeye bağlantısının bulunması nedeniyle Milli Egemenlik Caddesi’nde trafik yoğunluğu gün boyunca devam ediyor. Sabah erken saatlerde başlayan yoğunluk, akşam iş ve okul çıkış saatlerinde ise daha belirgin hale geliyor.
Caddede oluşan metrelerce araç kuyrukları sürücülerin tepkisine neden olurken, vatandaşlar hem trafiğin yavaşlamasından hem de yoğun korna seslerinden şikâyet ediyor.
“Şahsi araçtan fazla dolmuş görüyoruz”
Trafik yoğunluğunun nedenleri arasında şehir içi ulaşım araçlarının sayısının da gösterildiğini belirten bazı vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde dolmuş yoğunluğunun trafiği olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Bir vatandaş, “Şahsi araç sayısından fazla dolmuş görüyoruz. Akşam saatlerinde trafik durma noktasına geliyor” diyerek yaşanan yoğunluğa tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise şehir içi ulaşımda dolmuşlara alternatif çözümler geliştirilmesi gerektiğini savunuyor. Özellikle yoğun saatlerde trafik akışının rahatlatılması için farklı ulaşım seçeneklerinin değerlendirilmesini isteyen vatandaşlar, Milli Egemenlik Caddesi’ndeki yoğunluğun çözülmesini bekliyor.

