Türkiye Futbol Federasyonu ve global spor markası PUMA, uzun soluklu yepyeni bir iş birliğine imza attıklarını duyurdu. 2022/23 futbol sezonunun başlangıcıyla beraber PUMA, Türkiye futbol liglerinin resmi top sponsoru oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu ve global spor markası PUMA arasındaki anlaşma kapsamında, bu yıl Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig, Ziraat Türkiye Kupası, Turkcell Süper Kupa ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi sezonlarında oynanacak tüm maçların resmi futbol topu PUMA ORBITA olacak. TFF 2. Lig’deki temsilcimiz Afjet Afyonspor da bu anlaşma ile birlikte, ligde çıkacağı karşılaşmalarda resmi futbol topu ORBITA ile oynayacak.
DÜNYANIN EN ÜNLÜ LİGLERİNDE DE KULLANILIYOR
Üç yıl sürecek bu anlaşmayla beraber Spor Toto Süper Lig, tüm maçlarını PUMA topları ile oynayan LaLiga, Serie A, English Football League gibi dünyanın en ünlü liglerinin yanında yer alacak. Aynı şekilde bu anlaşma, PUMA’nın Türkiye futboluna olan desteğini genişleterek, markanın dünya futbolundaki liderlik pozisyonunu pekiştirecek.
DİKİŞ SAYISI AZALDI
Bu yıl oynanacak tüm profesyonel maçların resmi futbol topu ORBITA, üstün teknolojik özellikleri ve sadece Türkiye liglerinde kullanılan özel tasarımıyla ön plana çıkıyor. Yıldız şeklindeki 12 büyük panelin bir araya gelmesiyle oluşan özel yapısı, yüzey üzerindeki dikiş sayısının azalmasına yardımcı oluyor. ORBITA’nın sahip olduğu ve en son model teknoloji ile tasarlanan ideal küre formu, maç boyunca biçimini koruyor ve sıvı emiliminin azalmasını destekliyor. Haber Merkezi

