Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siber suçlarla mücadele masaya yatırıldı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftci başkanlığında, siber suçlarla mücadele çalışmaları ve önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerin ele alındığı Siber Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftci başkanlığında, siber suçlarla mücadele çalışmaları ve

Toplantıda son altı aylık operasyonel süreç değerlendirilirken, geleceğe yönelik yol haritası da masaya yatırıldı.

YENİ NESİL TEHDİTLER ELE ALINDI

Toplantıda, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının ilgili birimleriyle birlikte değişen suç yöntemleri, yapay zekâ tabanlı saldırılara karşı geliştirilen yeni nesil stratejiler ile kurumlar arasındaki veri paylaşımını güçlendirecek adımlar değerlendirildi. Toplantıya, Afyonkarahisar eski Valisi ve İçişleri Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da katıldı.

“SİBER VATAN’DA SIFIR TOLERANS” MESAJI

Bakan Mustafa Çiftci, suç örgütlerinin internet teknolojilerini ve yapay zekâyı kullanarak yöntemlerini sürekli değiştirdiğini belirterek, devletin teknolojik kapasitesi, yetişmiş insan kaynağı ve güçlü koordinasyonuyla bu tehditlere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Çiftci, suç gelirlerinin dijital izinin sürüleceğini ve Siber Vatan’da işlenen suçlara karşı sıfır tolerans anlayışından taviz verilmeyeceğini vurguladı.