Afyonkarahisar’ı temsilen U-20 Türkiye Güreş Şampiyonası’na katılan Taşoluk Belediye Spor Kulübü sporcuları, önemli bir başarıya daha imza attı. Çorum’da düzenlenen organizasyonda mindere çıkan Hava Konca, Yağmur Karabacak ve Fatma Yılmaz, gösterdikleri azim ve kararlılıkla Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Kadınlar güreşinde kürsüye çıkan üç sporcu, 20 Nisan’da Gaziantep’te başlayacak olan milli takım kampına davet edilerek, uluslararası düzeyde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Şampiyonada zorlu rakiplerine karşı verdikleri mücadeleyle dikkat çeken Konca, Karabacak ve Yılmaz, Afyonkarahisar adına önemli bir başarıya imza atarak milli takım yolunda güçlü bir adım attı.
‘KIZLARIMIZIN ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKLERİNE İNANIYORUM’
Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da elde edilen dereceler dolayısıyla sporcuları ve antrenörleri Yakup Yağcı’yı tebrik etti. Kasapoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Taşoluk Belediye Spor Kulübü sporcularımızın bu başarısı bizleri hem gururlandırdı hem de geleceğe dair umutlandırdı. Hava, Yağmur ve Fatma’nın azmi ve mücadelesi örnek teşkil ediyor. Onları bu seviyeye taşıyan antrenörümüz Yakup Yağcı’ya ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Gaziantep’teki milli takım kampında da başarılı olacaklarına ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum.”
YÜRÜTÜLEN PROJELERİN MEYVELERİNİN ALINMAYA BAŞLADI
Kasapoğlu ayrıca Afyonkarahisar’ın spor altyapısına yönelik çalışmaların her branşta sürdüğünü vurguladı. Özellikle kadın güreşi alanında son yıllarda ciddi bir ivme yakalandığını belirten Kasapoğlu, altyapıdan yetişen sporcuların ulusal düzeyde başarı elde etmelerinin, yapılan çalışmaların karşılığını verdiğini söyledi. İl genelinde sportif faaliyetlerin artırılması, yetenekli gençlerin keşfedilmesi ve desteklenmesi amacıyla yürütülen projelerin meyvelerinin alınmaya başlandığını ifade etti.

