Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Yiğitbaşı başkanlığında Asayiş Toplantısı düzenlendi: 807 aranan şahıs yakalandı

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında, kentteki asayiş konularının değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında, kentteki asayiş

Toplantıya Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, Jandarma Komutanı Murat Kaya ve basın mensupları katıldı.
Vali Yiğitbaşı, toplantıda yaptığı konuşmada, 16 Ağustos 2025 tarihli ve 2025/14 sayılı genelge kapsamında İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda karayollarındaki hız sınırlamaları ve işaretlemelerdeki standartların yenilendiğini belirtti. Vali Yiğitbaşı, “İl genelinde yapılan saha incelemeleri sonucunda tüm karayollarındaki trafik levhaları, işaretlemeler ve hız sınırları güncellenmiş, standartlara uygun hale getirilmiştir. Eksik veya eskiyen işaretler yenilenmiş, riskli bölgelerde ileri uyarı sistemleri devreye alınmıştır.” dedi.
KIŞ TRAFİK TEDBİRLERİ ALINDI
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte trafik güvenliği tedbirlerinin artırıldığını ifade eden Yiğitbaşı, kar lastiği uygulamasının 15 Kasım 2025’te başlayacağını söyledi. Vali Yiğitbaşı, sürücülerin araç bakımlarını yaptırmaları, zincir, takoz, çekme halatı ve battaniye gibi malzemeleri bulundurmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca buzlanma ve kar nedeniyle kapanabilecek yollar için alternatif güzergâhların belirlendiğini, vatandaşların da trafik işaret ve görevlilerinin yönlendirmelerine titizlikle uyması gerektiğini belirtti.
Vali Yiğitbaşı, İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerince gerçekleştirilen bazı operasyonlar hakkında da bilgi verdi. Kasten öldürme suçundan 13 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlünün yakalandığını, ayrıca çeşitli hırsızlık olaylarına karışan çok sayıda şüphelinin tutuklandığını belirtti. Sadıklı ve Sinanpaşa ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda büyükbaş ve küçükbaş hayvan hırsızlıklarının aydınlatıldığını, şüphelilerin adli makamlara sevk edilerek tutuklandığını kaydetti.
BİN 875 UYGULAMA, 807 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
Vali Yiğitbaşı, 9 Ekim – 5 Kasım tarihleri arasında emniyet ve jandarma birimlerince bin 875 uygulama gerçekleştirildiğini, bu uygulamalarda 162 bin 759 kişinin sorgulandığını ve 807 aranan şahsın yakalandığını ifade etti.
Vali Yiğitbaşı , “Bu dönemde 19 tabanca, 88 fişek ve çeşitli suç eşyaları ele geçirildi. Kolluk birimlerimiz teknolojik imkanlardan etkin şekilde faydalanıyor.” dedi. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 92, kişilere karşı işlenen suçlarda ise yüzde 99 oranında aydınlatma sağlandığını belirten Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar giderek daha güvenli bir şehir haline geliyor.” değerlendirmesinde bulundu.
KADIN VE AİLE ŞİDDETİYLE MÜCADELE MASAYA YATIRILDI
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen KADES bilgilendirme çalışmalarına da değinen Yiğitbaşı, bu kapsamda 3 bin 205 kadına eğitim verildiğini kaydetti.
Dönem içinde 86 siber olay meydana geldiğini ifade eden Yiğitbaşı, 240 sosyal medya hesabı hakkında işlem yapıldığını söyledi. Ayrıca dokuz yasa dışı reklam sitesine erişim engeli getirildiğini, 227 dijital delilin incelendiğini belirtti. Vali Yiğitbaşı, yasa dışı bahis ve sanal kumar faaliyetlerine yönelik yürütülen çalışmalar sonucunda sekiz şüpheliye adli işlem yapıldığını, hesaplarında 2 milyon 542 bin lira işlem hacmi tespit edildiğini bildirdi.
TERÖR VE NARKOTİK OPERASYONLARI
Vali Yiğitbaşı, FETÖ/PDY’ye üye olma suçundan üç operasyonla üç kişinin, ayrıca terör propagandası yapan bir şahsın tutuklandığını açıkladı. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 33 olaya müdahale edildiğini, 143 şüpheliye işlem yapıldığını ve 25’inin tutuklandığını belirtti. Bu operasyonlarda çeşitli miktarlarda sentetik kannabinoid, metamfetamin ve uyarıcı madde ele geçirildi. Mali suçlar ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında 68 olayda 84 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını aktaran Yiğitbaşı, çeşitli tarihi eser, elektronik sigara, dedektör ve sahte materyallerin ele geçirildiğini bildirdi. Vali Yiğitbaşı, ilde kayıtlı yabancı sayısında yüzde 38 oranında düşüş yaşandığını, belirtilen dönemde 62 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini ifade etti. Ayrıca Mobil Göç Noktaları aracılığıyla bin 465 kişinin sorgulandığını, 62 düzensiz göçmenin tespit edilerek işlem yapıldığını söyledi.
İl genelinde yapılan denetimlerde 199 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda bir kişinin hayatını kaybettiğini, 310 kişinin yaralandığını belirten Yiğitbaşı, 91 bin 450 araç kontrol edildiğini bildirdi.
Bu denetimlerde 26 bin 241 sürücüye idari para cezası uygulandığını, 558 aracın trafikten men edildiğini, 2 bin 638 öğrenciye trafik eğitimi verildiğini açıkladı.
ÖĞRENCİLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ
Toplantının sonunda Vali Yiğitbaşı, okulda yaşanan öğrencilerde mide bulantısı ve kusma vakalarıyla ilgili son durumu da paylaştı.
Yiğitbaşı, “Toplam 72 öğrencimiz hastaneye başvurdu, tamamı tedavi edilip taburcu edildi. Yapılan incelemelerde olayın gıdadan veya sudan kaynaklanmadığı, mevsimsel bir enfeksiyondan kaynaklandığı değerlendiriliyor.” dedi.