Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zeybek mecliste, spor faaliyetlerini değerlendirdi

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, önceki gün yapılan Temmuz ayı Belediye

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, önceki gün yapılan Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısında önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar’da yapılacak olan spor faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi

5-18 yaş aralığındaki çocukların ve gençlerin 70 antrenör ile birlikte farklı branşlarda yaz ayını verimli geçirebileceğine değinen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu sene tanıtımlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Okullarımız tatile girdi. Öğrencilerimize yönelik boş vakitlerini hem dini ve manevi duygularıyla hem de sportif faaliyetlerle geçirsinler diye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz vasıtasıyla yaz kurslarımızı başlatıyoruz. Burada 5-18 yaş arasındaki çocuklarımızın ve gençlerimizin yararlanacağı kurslarımızda alanında uzman 70 antrenörümüz ile futboldan hentbola basketboldan voleybola 24 branşta hizmet vereceğiz. Kayıtlar başladı. İnşallah bu etkinliklerden faydalanmak isteyen çocuklarımızı ve gençlerimizi bekliyoruz.”

Zeybek ayrıca 7-14 yaş arası çocukların akıl ve zeka oyunlarıyla vakitlerini geçirebileceğini ve yapılan etkinliklerle birlikte çocuklarını kendilerini geliştirebileceğine vurgu yaptı. Zeybek konuşmasında,  “Çocuklarımıza akıl ve zeka oyunlarından satranç, robotik kodlama, kuranı kerim, halk oyunları gibi kültürel ve görsel etkinliklere katılarak kendilerini geliştirebilecekleri bilgi evlerimizle kurslarımızı açtık, devam ediyoruz” dedi.

FARKLI BÖLGELERDEN GELECEK OLAN BABA VE ÇOCUKLAR AFYONKARAHİSAR’DA BULUŞACAK

Yoğun yağışlardan dolayı ileri bir tarihe ertelenen Baba-Çocuk kampının 7-9 Temmuz arasında yapılacağını aktaran Zeybek, 250 kişilik kontenjanın dolduğunu belirtti. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan, şu ifadelere yer verdi: “7 ile 9 Temmuz tarihlerinde, ilkini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz motokros alanında baba-çocuk kampı düzenlemiştik. Çokta verimli oldu. Ülkemizin çeşitli illerinden çocuğuyla katılan babalar vardı. Bu sene biz 250 kişi ile sınırlayalım diye düşündük. Şuanda 250 kişiyi geçti, kayıtları durdurmak zorunda kaldık. Yüzün üzerinde ülkemizin çeşitli illerinden çocuklarıyla birlikte bu etkinliklere, kampa katılan veliler var. İnşallah bununla da başarılı olacağımıza ben inanıyorum.”

‘300 BİN KİŞİYİ AĞIRLAYACAĞIMIZI ÜMİT EDİYORUZ’

Bu yıl Afyonkarahisar’da altıncısı düzenlenecek olan Dünya Motokros Şampiyonası sürecinde yapılacak etkinlikler birlikte toplam 300 bin kişiyi ağırlamayı ümit ettiklerini belirten Zeybek, “30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında da Dünya Motokros Şampiyonası’nın altıncısını ilimizde gerçekleştireceğiz. Bu seneki etkinlikte dört günlük süre içerisinde 300 bin kişiyi ağırlayacağımızı ümit ediyoruz” diye konuştu.

‘BİRÇOK VATANDAŞTAN KARAVAN ALANIYLA İLGİLİ TEŞEKKÜR MAİLİ ALIYORUZ’

Kurban Bayramından dolayı otellerdeki doluluk oranın kaynaklanan yer bulma sorununa vatandaşların karavanlarıyla şehre gelip karavan alanında konakladıklarını belirten Zeybek, “Sevindirici bir haber. Bu bayram münasebetiyle termal bölgedeki bulunan bir karavan alanı yapmıştık. Afyon’da otellerde yer bulamayan insanlarımız karavanlarıyla gelmişler, burada konaklamışlar. Birçoğundan teşekkür maili alıyoruz. Hiçbir yerde böyle bir şey yok, diğer belediyelere örnek olur, gerçekten çok nefis bir alan, elektriği, suyu, çamaşırhanesi, mutfağı ve banyolarının da olduğu bir alan diye. Özellikle teşekkür ediyoruz emeği geçenlere diyerek mektup bırakıp gidenlerde var” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi