Sergide öğrencilerin hazırladığı eserlerin yanı sıra geleneksel Türk el sanatları ve Türk müziği enstrümanları tanıtıldı.

‘GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SANATIMIZI TANITMAK İSTEDİK’
Sergi hakkında bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Şule Erkuşat, öğrencilerin kültürel değerleri yakından tanımalarını amaçladıklarını belirterek şunları söyledi: “Bugün burada geleneksel Türk sanatlarıyla ilgili bir sergi açtık. Geçmişten günümüze tüm sanat çalışmalarını öğrencilerimizin görmesini istiyoruz. Maarif Modeli kapsamında çeşitli etkinlikler vardı. Biz de bu etkinlikleri çalışmalarımıza dahil ederek yola çıktık.”

‘BİN YILLIK TÜRK MÜZİĞİNİN ÇALGILARINI TANIMALARI ÇOK ÖNEMLİ’
Etkinliğe katılan AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi Anasanat Dalı Başkanı Doç. Yıldırım Aktaş ise serginin önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Aktaş, “Çok değerli bir çalışma. Çocuklarımızın bin yıllık Türk müziğinin enstrümanlarını görmesi ve tanıması çok önemli. Diliyorum ki bu tür çalışmalar daha fazla yapılsın ve kültürel mirasımıza daha güçlü şekilde sahip çıkabilelim. Burada gerçekten çok güzel çalışmalar yer alıyor” dedi.
‘400’E YAKIN ÖĞRENCİ KATILIM SAĞLADI’
Müzik Öğretmeni Sezgi Aktaş da serginin amaçlarından bahsederek, öğrencilerin kültürel değerlerle bağ kurmasını hedeflediklerini söyledi. Aktaş, “Maarif Modeli kapsamında açtığımız müzede geleneksel el sanatlarımızı ve Türk müziği çalgılarımızı öğrencilerimize tanıtmak istedik. Onların geçmişleriyle bağ kurmalarını ve bu çalışmaların kalıcı olmasını amaçladık. Öğrencilerimizin kendi emekleriyle oluşturdukları bu müzeyi ilerleyen yıllarda okullarını ziyaret ettiklerinde görmelerini istedik. Çalışmalarımıza yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Fiziki şartlarımız uygun olduğunda gelecekte daha geniş bir ortamda daha kapsamlı sergiler açmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLERDEN KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKMA MESAJI
Sergide görev alan öğrenciler ise etkinlikte yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrenciler, “Bugün sergimizde sizleri görmekten gurur duyuyoruz. Resim, görsel sanatlar, müzik aletleri ve geleneksel çalgılarla birlikte kültür ve sanat sergisi oluşturmak istedik. Bu çalışmalar sayesinde hem öğrendik hem de kültürel değerlerimizi tanıtma fırsatı bulduk” diye konuştu.

