Aileler özünde toplumun yapı taşlarıdır. Aile birimleri, bir toplumun nüfusu haline gelen vatandaşlar için kreş görevi görür. Başka bir deyişle, aile, çocukların daha sonra topluca toplum olacak yetişkinlere dönüşmesinden sorumludur. Nasıl ki her birimiz çevremizden etkilenip şekilleniyorsak, toplumumuz da öyledir. Toplum daha büyük bir nüfus olduğu için, tekil olaylardan etkilenmek ve değişmek daha zor olabilir ve yine de iyi veya kötü yönde etkilenebilen akışkan bir şeydir. Aileler toplum için çok önemlidir çünkü onlar toplumun üzerine inşa edildiği temeldir. Ailelerin değerleri toplumun geneline yansıyacaktır.
AİLE NEDEN ÖNEMLİDİR?
Aile neden önemlidir? Herkes bir anne ve babadan doğarken, herkes sevgi dolu bir ailede doğmaz. Güçlü, sevgi dolu ailelerin yokluğu, pek çok yönden modern toplumun çöküşüne yol açabilir. Bir ailenin parçası olmak ya da olmamak, aldığımız kararlar ve eylemler üzerinde damla damla bir etkiye sahiptir. Ve bu kararlar ve eylemler, çok fazla insan grubun bir bütün olarak yararına olmayan kötü seçimler yapıyorsa, sonunda toplumda sorunlara yol açabilir.
Aile bireyler ve toplum için neden önemlidir? Ailenin toplumdaki rolü, çocuklarda aidiyet duygusu oluşturmaktır. Ailenin bu birincil işlevi sayesinde çocuklar sosyal becerileri öğrenebilirler. Bu, herkesin daha iyi olması için etkileşimde bulunmayı ve birlikte çalışmayı öğrenmelerine yardımcı olur. Kendilerini ve başkalarını önemsemenin bu temeli ile aileler, çocukları eğitmek ve aile değerlerini aşılamaktan da sorumludur. Bu, sivil yollardan hedeflere ulaşmak için çalışan vatandaşlar yaratır.
AİLENİN TOPLUMDAKİ ROLÜ
Aile, bireylerin kişisel olarak en çok etkilendiği yer olduğu için toplumun çekirdeği olarak kabul edilir. Değer aşılamak ve değişiklik yaratmak için en kolay yer burasıdır. Aileler başarabileceklerine ve başkalarına yardım edebileceklerine ve gelişmek ve daha yükseklere ulaşmak için birbirlerini yükseltebileceklerine inandıklarında, toplum harika şeyler yapabilir. Öte yandan aileler perişan bir yoksulluk ve çaresizlik içinde tutulursa toplum refaha eremez. Tek bir aileden söz ettiğinizde ailenin toplum üzerindeki etkisi azdır. Ancak, toplu olarak ailelerden bahsettiğinizde çok büyük. Bağlantılı topluluklarımızda hepimiz birbirimizi etkilediğimiz için, hepimiz olumlu bir fark yaratabiliriz. Ailenin toplumdaki rolü, toplumumuzun geleceğini şekillendiren temel yapı taşlarını oluşturmaktır. Aile birimi, hem bireysel olarak daha iyi insanlar hem de toplumumuzun daha iyi vatandaşları olmamızda önemli bir rol oynar. Batı Kültüründe ailenin önemi uzun bir geçmişe sahiptir ve sosyal kimliğimizin bir parçasıdır. Aileler, günlük olarak önemli bir pratik destek kaynağıdır. Bunun nihai sonucu, daha fazla sosyal istikrar ve daha az yoksulluktur. Ailenin toplum üzerindeki etkisi küçümsenmemelidir.
GÜÇLÜ AİLE BİRLİKTE OLMAYI ÖĞRETİR
Çekirdek ailenin bir parçası olarak çocuklar, ebeveynleri ve kardeşleriyle uygun bir şekilde nasıl etkileşim kuracaklarını öğrenirler. Bir çocuğun ilk ilişkileri genellikle hayattaki beklentilerini belirlemeye hizmet eder. Bunlar, daha sonra dünyaya çıkardıkları ve işverenler, arkadaşlar, önemli kişiler ve hatta yabancılarla olan ilişkilerinde kullandıkları hayat dersleridir. Bu ailevi ilişkiler genellikle insanların toplumla nasıl etkileşime girdiğinin temelini oluşturur. Topluluğun üyeleri olarak oluşturacakları ilişkileri etkilerler. Güçlü bir aile birimi, onlara farklılıklar yoluyla birbirlerine değer vermeyi ve ortak hedeflere ulaşmak için birlikte çalışmayı öğretecektir. Burada ailenin önemi, başkalarıyla iletişim kuramayacak, güvenemeyecek veya iyi çalışamayacak kadar içine kapanık, yalnız yaratıklar haline gelmememizi sağlamaktır. (Bu konuya devam etmek isterim)
YORUMLAR