Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Enver Deniz

EĞİTİM

 

Afyon  Şehir gazetesinin değerli okurları,

Salı ve perşembe günleri burada güncel konulara birlikte değineceğiz. Sizlerden aldığım güçle, bilgi ve belgelere dayalı olarak konuları irdeleyeceğiz.

Bize burada yazı yazma fırsatını tanıyan, Afyon Şehir gazetesi yöneticilerine teşekkürü bir borç biliyorum.  Siz takipçilerimize de ‘’Hata yaptıksa af ola’’ diyerek konuya giriş yapıyorum.

Biz herşeyi bilen değil, araştırıp, bilgiye dayalı konulara değinen olacağız.

Yukardaki bilgiler ışığında bu yazımda, mesleğimin de öğretmenlik olması sebebi ile eğitim konusuna değineceğim.

Eğitim; anlam olarak eğmek, bükmek ve istenilen şekli vermektir. Eğitim bir saç ayağına benzetilir. Eğitimin üç saç ayağı; öğretmen, öğrenci ve veli olarak tanımlanmaktadır.

Saç ayaklarının tek tek görevlerine bakarsak; okulda öğretmen dinleyecek, anlayacak, gözleyecek ve yaşatacak ki, öğrenci anlasın. Öğrencinin bir şeyi öğrenmesi için hedefi ve niyeti olacak ki derse dikkatini verecek ve sorumluluklarını yerine getirecek. Evde ailesi öğrenciyi sağlıklı besleyecek, çocuğu dinleyip anlayacak, sağlıklı bir çalışma ortamı hazırlayarak güzel ahlakı, tertibi ve düzeni verecek ki çocuklarımız mutlu, sağlıklı ve başarılı olacaklar.

Eğitimin saç ayaklarını ve görevlerini belirledikten sonra öncelikli olarak ilimizdeki sorunları dile getirirken, çözüm yollarını da ortaya koymaya çalışacağız. Bunun için de geçtiğimiz yıl yapılan merkezi sınav sonuçlarına bakmamız gerekmektedir. Geçtiğimiz yılın sonuçlarına göre Türkiye genelinde iyi bir noktada olmadığımız konusunda eğitim camiası hemfikir. Uzun yılların ortalamasında bölge illerinden daha alt sıralarda yer almaktayız. Bölge illerinin bizden daha iyi yerlerde olması, sorunun ilimizden kaynaklandığını göstermektedir. Bu sorun saç ayaklarının organizasyonunu yapan kurumlardan kaynaklanmaktadır.Bu sorunları, taraflar arasında dile getirerek başarının yollarını önümüzdeki günlerde bulmaya çalışacağız.

Yeni eğitim ve öğretim yılı başlayalı bir hafta oldu. Bu süre içinde görünen aksaklıkları ve çözüm yollarını zaman zaman yazılarımızda ele alacağız. Bu süre içerisinde; hizmetli ve güvenlik eksikliği, kıyafet ve yardımcı kitap sorunu, mülteci öğrencilerle oluşturulan kaynaştırma eğitimi, idari sorunlar ve özel okullardaki ücret politikası sorunu olarak önümüze gelmektedir.

Okullar açılmadan önce, eğitim öğretime hazırlık için yapılması gereken iş ve işlemler vardır. Bu işlemler yapılırken, bir yandan da okulda temizlik faaliyetlerinin yapılması gerekmektedir. Ancak merkez okullarımızın çoğunda hizmetli personel yetersiz sayıda ya da yoktur. Bu sebeple temizlik işleri yapılamıyor veya ücret karşılığında yaptırılıyor.

Okulların açılacağı tarih bir yıl öncesinden belli olmasına rağmen, görevli atamalarının geç yapılması bir sorun oluşturmaktadır.

Ayrıca okullarımızda güvenlik personeli ataması önceki yıllar da yapılmasına rağmen, bu yıl henüz yapılmamıştır.  Bunun sebebi okullarımızın güvenli oluşu mudur? Yoksa atamalarda bir aksaklık mı vardır?

Personeller ile ilgili konuyu muhatapları ile görüşüp kamuoyunu bilgilendireceğiz.  Tespit ettiğimiz ilk sorunu ele aldık. Sonraki yazılarımızda diğer sorunları ele almaya devam edeceğiz.

Yeni eğitim öğretim yılında eğitim camiamıza başarılar diliyorum.

Sağlı ve mutlu kalın.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER