
Arabica Cafee Hause 2025-2026 Türkiye Kadınlar Voleybol 1. Ligi maçları cumartesi günü başlıyor. Temsilcimiz Afyon Belediye Yüntaş ilk maçını Ankara’da Karayolları ile yapacak
Geçtiğimiz sezonun tek mağlubiyetle kadınlar 2.Liginde şampiyon olarak gönüllerimizde taht kuran Afyon Belediye Yüntaş Takımı, yeni sezonda daha güçlü bir kadro kurarak Sultanlar Ligi’ne çıkmayı hedefliyor. Afyon Belediye Yüntaş, yeni sezonun ilk maçını Ankara deplasmanında Karayolları takımı ile yapacak.

KARAYOLLARI’NIN HEDEFİNDE YENİDEN SULTANLAR LİGİ VAR
Karayolları takımı geçtiğimiz sezon Sultanlar Ligi’nde yer almış tecrübeli bir takım. 1991 yılında Ankara’da kurulan Karayolları, alt yapısından çıkardığı birçok
voleybolcuyu bünyesinde bulunduruyor. Çok kısa bir süre önce takımın baş antrenörlüğüne Burak Cömert getirildi. Bu kulüpte uzun yıllar görev yapan ve genç yetenekleri çıkartan Cömert’le ile sözleşme imzalayan Karayolları, hedefinitekrar Sultanlar Ligi olarak belirledi. Karayolları yeni sezon öncesinde önemli isimlerde transfer etti. İsterseniz Karayolları takımının oyuncularına bir göz atalım:
Sıla Saraçbaş: Takımın pasörlerinden 1.85 boyunda 2005 doğumlu. Karayolları alt yapısından yetişmiş geleceği olan bir voleybolcu. Oyunda takımını çok iyi yönlendiriyor. Çok hareketli bir pasör.
Melisa Kölürbaşı: Takımın yeni transferlerinden birisi pozisyonu pasör çaprazı 1.90 boyunda 2000 doğumlu genç bir voleybolcu. İsveç’te oynamış ve en skorer oyuncu olarak değerlendirilmiş başarılı bir voleybolcu.
Meryem Şentürk: 2007 doğumlu çok genç bir voleybolcu. 1.84 boyunda smaçör pozisyonunda alt yapıdan yetişmiş voleybolcu. Umut vadeden yetenekli bir sporcu olarak görülüyor.
Miray Gözübüyük: Yeni transferlerinden birisi 1.81 boyunda 2002 doğumlu Miray geçtiğimiz sezon Karşıyaka forması giydi. Başarılı smaçör Miray Fenerbahçe formasını da giymiş 21 yaşında yıldızı parlayan sporculardan birisi.
Seda Menekşe: Edremit Belediye takımında transfer edilen 1.85 boyundaki tecrübeli bir smaçör. 1997 yılında doğan Seda takımına en çok kattı yapacak voleybolculardan birisi.
Zeliha Küçükkarakaş: Smaçör pozisyonunda görev alan genç yetenek 2002 doğumlu. Takımına olumlu katkılar vermeye çalışıyor.
Aleyna Aşık: Karayolları takımın yeni transferlerinden birisi. Edremit Belediye’den gelen Aleyna 1.87 boyunda orta oyuncu pozisyonunda görev yapıyor. 2003 Doğumlu Aleyna Eczacıbaşı forması giymiş başarılı bir voleybolcu.
Duru Şah Tırpancı: Orta oyuncu pozisyonunda görev yapıyor. Hüseyin Doğanyüz, Mehmet Duygun ve Barboros Çelenk gibi tecrübeli baş antrenörlerle çalışmış bir sporcu. 1.84 boyunda 2002 doğumlu Duru takımının en büyük kozlarından birisi olarak gözüküyor.
İmge Gökmen: Karayolları takımının alt yapısından yetişmiş voleybolcularından birisi. Orta oyuncu pozisyonunda görev yapıyor.
Esra Nur Solgan: 1999 Doğumlu orta oyuncu pozisyonunda görev yapıyor. Karayolları takımın Ankara TED Kolejliler takımından yeni transferi. 1.87 boyundaki Esra Nur Solgan’nın smaç yüksekliği 2.90.
Yaren Gölpınar: Karayolları takımın pasör pozisyonunda görev yapıyor. 2007 doğumlu 1.75 boyunda.
Bengisu Özdemir: Karayolları takımın liberosu 2008 doğumlu. 1.67 Boyunda.
Maja Yenipazar: 1998 doğumlu tecrübeli bir smaçör. Karayolları takımının yeni transferlerinden birisi. A Milli Erkek Voleybol Takımımızın kaptanı Murat Yenipazar ile evli olan Maja güçlü ve etkili smaçları ile dikkat çekiyor.


AFYON BELEDİYE YÜNTAŞ 11 VOLEYBOLCU TRANSFER ETTİ
Afyon Belediye Yüntaş takımına gelince geçtiğimiz yıldan Ceren Güneyli, İlayda Gözen, Sema Nur Atam, Sevim Odabaşı ile yeniden anlaşırken, 11 voleybolcu transfer etti.
İlayda Naz Gergef: Libero pozisyonda görev yapıyor. 2006 doğumlu 1.74 boyunda. Vakıfbank 2 takımı ve Vakıfbank U 19 takımında yer almış başarılı bir voleybolcu. Yüntaş takımın savunmadaki en önemli isimlerinden birisi. 2021 U 16, 2023 yılında U 18, 2024 yılında U 21 milli takımda yer almış bir sporcu.2021 Yılında U19 kızlar Balkan şampiyonasında en iyi libero ödülü almış genç bir yetenek. En büyük şansı Giovanni Guidetti gibi dünya çapında bir antrenör ile çalışmış olması onu daha üst seviyelere çekeceğinden eminim.
Simay Gazi: 1.74 boyunda 1998 doğumlu Beşiktaş başlayan voleybol hayatı bu yıl Afyon Belediye ile anlaşarak tecrübesini konuşturacak. Simay Gazi en geçtiğimiz yıl Sultanlar Ligi’nde Bahçelievler takımı kadrosunda yer almış bir pasör.
Sabriye Gönülkırmaz Dikmen: Takımın en tecrübeli oyuncularından birisi. Bahçelievler Belediyesinden transfer başka sporcumuz oldu. Sabriye Dikmen 1.88 boyunda smaçör pozisyonunda görev yapıyor. Özellikle bloklarda ön planda olan tecrübeli bir sporcu. Mehmet Bedestenlioğlu, Mehmet Şekeryapan, Şahin Çatma, Kamil Söz gibi tecrübeli isimlerle çalışmış bir voleybolcu. Tecrübesi ile takımına faydalı olacak gibi.
Aleksandra Milonıva: 2001 Doğumlu 1.83 boyunda 2.90 smaç yüksekliği 2.81 blok yüksekliği bulunan Bulgar voleybolcu aynı zamanda ülkesinin milli takımında görev yapıyor. 2017-2018 voleybol sezonunda Maritza Plodiv takımında smaçları ile dikkat çeken Aleksandra bir dönem ülkemizde Nilüfer Belediye spor da 1 yıl forma giydi. Afyon Belediye Yüntaş takımın en önemli isimlerinden birisi olarak gözüküyor.
Dilan Yaşar: 1999 doğumlu, 179 boyunda, smaçör pozisyonda yer alıyor. Mustafa Çayır, Emre Nur gibi tecrübeli hocalarla çalışmış başarılı bir smaçör.
Ecem Vatansever: Yüntaş takımın en büyük kozlarından birisi olacağını düşünüyorum. Çalışmalardaki hırsını gördüm. 1998 doğumlu, 1,80 boyundaki Ecem takıma çabuk uyum sağlayan voleybolculardan birisi. Vakıfbank, Galatasaray gibi voleybolun önde gelen kulüplerinde oynamış değerli bir sporcu.
Nazlıcan Yılmaz: Afyon Belediye Yüntaş takımın bir başka başarılı liberosu. Takım tecrübeli isimlerinden birisi 1996 doğumlu. Geçtiğimiz yıl 1.lig final karşılaşmalarında başarılı olmuş bir libero. Andrey Smirnov, Yunus Öcal gibi başarılı baş antrenörler ile çalışmış.
Deniz Devrim Düzen: 2017-2018 voleybol sezonunda Eczacıbaşı U 19 Takımı sonrasında birçok kulüpte voleybol hayatını sürdüren Deniz Devrim geçen yıl 1.lig final müsabakalarında Merinos forması ile mücadele etmişti. Afyon Belediye Yüntaş takımına pasör olarak katkı verecek olan voleybolculardan. İbrahim Çadır, İdris Demir, Gökhan Sezal gibi tecrübeli Baş antrenörlerle çalışmış.
Zeynep Seda Usta: 26 yaşında 1.89 boyunda genç ve başarılı bir orta oyuncu. File üst seviyesindeki tüm bloklarda Zeynep Seda takımın en önemli isimlerinden olacak gibi. Aynı zamanda smaçları ile takımına çok büyük katkı verecektir.
İlayda Gözen: 2. Lig’de takımı şampiyon yapan çok değerli sporculardan birisi. Pasör çaprazı pozisyonunda görev yapıyor. 2000 doğumlu 1.78 boyunda olan voleybolcu taraftarların sevgilisi durumunda. Gününde olan bir İlayda takımına çok büyük katkı vereceğini düşünüyorum. Baş Antrenörümüz İlayda’yı smaçör olarak değerlendirebilir.
Sevim Odabaşı: Orta oyuncu pozisyonunda görev alan Odabaşı 2001 doğumlu, 1.85 boyunda. Şampiyon olan takımın içerisinde Play-Off maçlarında başarılı olan değerli bir orta oyuncu. Afyon Belediye Yüntaş takımın en istikrarlı bir oyuncusu olarak göreceğiz.
Gülce Erdemir: 1998 doğumlu 1.85 boyunda orta oyuncu pozisyonunda yeni transferlerinden birisi. Geçtiğimiz yıl Merinos takımı ile 1.lig final maçlarında yer aldı. Afyon Belediye Yüntaş takımına değer katacak voleybolculardan birisi.
Ceren Güneyli: Afyon Belediye Yüntaş takımının alt yapısından Güneyli aynı zamanda şampiyon olan takımın genç smaçörlerinden. 1. Lig takımında yer aldıkça çok bir voleybolcu olarak iyi bir yere geleceğinden eminim. Ama bu kadroda şampiyonluğa oynayan bir takımda İsmail Şahin’in fazla şans vereceğini düşünmüyorum. Tek umudum İsmail Şahin hocanın genç oyuncuları desteklemesini seven birisi. Bakalım hangisi ile karşımıza çıkacak. Hep birlikte göreceğiz
Sema Nur Atam: Bir başka alt yapı sporcularımızdan birisi. Orta oyuncu pozisyonda görev yapıyor. 2006 doğumlu Sema Nur İsmail Şahin Hocanın bu genç oyunculara bakışını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
Hande Albayrak: 1999 doğumlu, 1.77 boyunda olan Hande smaçör pozisyonunda yer alıyor. Denizli Uğur Spor dan yeni transfer edilen voleybolculardan birisi. Etkili servisleri ve blokları ile dikkat çekiyor.
Semra Özer: Pasör çaprazı pozisyonunda, 1.85 boyunda, 1994 doğumlu tecrübeli bir oyuncu. Afyon Belediye Yüntaş takımın sayı üretmedeki en önemli oyuncularından birisi durumunda. Geçtiğimiz yıl 1.lig şampiyonu Göztepe takımından transfer edildi. Hırsı, çevik yapısı ve hareketli oluşu dikkatlerden kaçmıyor. İyi sıçrama yeteneği olan Semra Özer hem defansif ve ofansif anlamında çok yönlü bir voleybolcu.
İsmail Şahin: Baş Antrenör öncelikle ekibi ile tam bir uyum içerisinde çalışıyor. Bir antrenmanlarını izledim. İsmail Şahin Beşiktaş A Takımı, Enka A Takımı, Güneş Sigorta A Takımı ve Eczacıbaşı alt yapısında görev yapmış başarılı bir Baş Antrenör. Okul sporlarında çalıştırdığı takımlarla Türkiye şampiyonlukları da elde etmiş.
KAZASIZ VE SAKATLIK OLMAYAN BİR SEZON DİLERİM
4 Ekim Cumartesi günü start alacak olan ArabicaCafeeHause Türkiye Kadınlar 1.Ligi maçlarında ilk hafta maçlarında Ankara’da karşılaşacak olan Karayolları ve Afyon Belediye Yüntaş takımların durumlarını burada değerlendirmede bulundum. 2025-2026 Voleybol sezonunda tüm takımların sporcularına, teknik ekiplerine, başarılar diliyorum. Kazasız ve sakatlık olmadan bir sezon geçirmelerini dilerim.
































YORUMLAR