Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Enver Deniz

KALKINMA-1

 

Ülkenin, toplumsal ve ekonomik yapısını geliştirme, gelişmiş ülkelere yetişme durumu. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu üretimi yaparak ithal etmek yerine, ihraç edebilme kabiliyetiyle birlikte vatandaşın ekonomik düzeyinin gelişmesidir.

Ülkemizin kalkına bilmesi için, enerji kaynaklarını artırmalı ve çeşitlendirmeliyiz. İletişim, bilgi ve yazılım teknolojisini geliştirmeliyiz. Savunma sanayisinde kritik teknolojilerde yerli ve milli hale gelmeli. Makine sanayisini elektronik altyapılarıyla birlikte geliştirmeliyiz. Kimya ve ilaç sanayisini hammadde üretimi ile birlikte mamule dönüştürmeliyiz. İlaç ve sağlık sektörünü birlikte geliştirmeliyiz. Tarım ve tarımla ilişkili sanayi kolları üzerine çalışmalıyız. Madenlerin bulunması ve işletilmesini yerli ve milli teknolojilerle yapmalıyız.

Kalkınmak için yapacaklarımızı sekiz başlıkta topladık. Bu konularda neler yapabiliriz kısaca değinmek istiyorum.

Enerji kaynaklarını çeşitlendirmeliyiz. Enerjideki bağımsızlık, ülkenin bağımsızlığıyla ilişkili bir konu haline gelmiştir. Avrupa’nın bugünkü durumu ders olmalı. Tarım dışı alanlarda güneş enerjinden elektrik üretimini teşvik edip üretimi artırmalıyız. Bunun içinde güneş enerji sistemlerinde kullanılan paneller, yerli üretim olmalı ve üretimi artırıcı projeler geliştirilmelidir. GES üretiminin,  tüketimdeki oranını artırmalıyız.

Rüzgar enerjisi içinde, ülkemizin rüzgar alan bölgelerinde ölçümler yapılarak, uygun olan yerlere rüzgar türbini yerleştirilmelidir. RES üretimi için gerekli olan rüzgar türbini motorlarında, yerli üretime geçilerek, RES teşvik edilmelidir.

Fosil yakıtlar, kömür, petrol ve doğalgaz aramalarına hız verilmelidir. Bugün fosil yakıtlar, enerji tüketimin %85’in üzerinde ki bir bölümünü karşılamaktadır. Çevre kirliliğinin asıl sebebi fosil yakıtlar olsa da yerini dolduracak yeni enerji kaynakları bulununcaya kadar bu enerji kaynağının üretimini artırmalıyız. Petrol ve doğalgaz aramaları doğu Akdeniz ve Karadeniz de yapılmaktadır. Karadeniz de petrol ve doğalgaz bulunmuş, üretimi için çalışmaları başlamıştır. Yenilenebilir enerji kaynaklarını çeşitlendirerek üretimini de artırmalıyız. Yeni enerji kaynakları içinde ar ge çalışmaları yapılmalıdır.

İletişim, kişiler arasında, duygu, düşünce, bilgi ve haberlerin, akla gelebilecek her türlü biçim ve yolla kişiden kişiye karşılıklı olarak aktarılmasıdır. Bilgi teknolojisi, veri veya bilgi depolamak, almak, iletmek, çalışmak ve işlemek için bilgisayarların kullanılmasıdır.                                                                                             Donanım, bilgisayarı oluşturan her türlü elektronik ve mekanik birimlerdir. Yazılım, bilgisayar çalışması için gerekli olan ve bilgisayarda çeşitli işlemlerin yapılmasını sağlayan programlardır. Kalkınmanın temel unsurlarından birisi iletişimi en iyi şekilde yapıp, bilgi ve veri toplamayı sağlamaktır. Donanım malzemelerinin üretimini yaparak, onların çalışmasını sağlayan yazılımlara sahip olmak gerekir. İletişim, bilgi teknolojileri, donanım ve yazılımı yerli ve milli olarak geliştirmeliyiz. Yazılım konusunda, anaokulundan itibaren çalışılması gerekiyor. Kodlama eğitimi anaokullarında verilmeye başlanmalıdır. Yazılım Kalkınmanın tüm unsurlarının gelişmesi için gerekli araçtır. Enerji, savunma, kimya, ilaç, makine, tarım ve maden sanayisinin gelişmesi için ayrı programlar gerekmektedir. Bu yüzden, yazılım için ülkenin bazı bölgeleri seçilerek buralara yatırımlar yaparak, okullar ve teknoloji vadileri adı altında özel alanlar oluşturulabilir.

Kalkınma için gerekli unsurlardan enerji ve yazılımı burada anlatmaya çalıştık. Diğer unsurları sonraki yazılarımızda irdelemeye çalışacağız.

Sağlıklı ve mutlu kalın.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER