Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Enver Deniz

ÖĞRETMEN EVİ

 

 

Öğretmen evleri 1980 askeri darbesinden sonra kurulmuştur. Amacı askerler gibi, öğretmenleri de toplumdan uzaklaştırmaktır. Toplumdan uzak siyasallaşmamış bir meslek gurubu yaratmak amacıyla, kurulmuş bir yapıdır.

İlimizde özel idare iş hanı 7’nci katta ve Şemsettin Karahisari Orta Okulu işlik binasında, oyun salonu olarak başlayan Öğretmen Evinin ilk idarecisi Hüseyin Kaçmaz’dır. Personelin baba gibi gördüğü Hüseyin Kaçmaz’ı saygıyla yâd ediyorum. Cumhuriyet Mahallesindeki bugünkü yerinde, 1994 yılında hizmete başlamıştır. Burada hizmete başladığında Yaşar Servet Öktem idarecilik görevine getirilmiştir. Oteli, kantini, oyun salonu, düğün salonu, pastanesi ve yemekhanesiyle tam teşekküllü iş yerinde 40’ın üzerinde personelle hizmet verilmekteydi. Servet Ökten ilk kurucu müdürü olarak çok çalıştığını ve zorlu bir süreçte hizmet verdiğini biliyoruz. Servet Ökten’i de yaptığı hizmetlerden dolayı ekibiyle birlikte takdirle anıyor ve camia adına teşekkür ediyorum.

Servet müdürüm emekli olduktan sonra yerine Ahmet Tekeli müdürlüğe getirildi. Ahmet Tekeli müdürümü rahmetle anıyorum. Ahmet Tekeli en uzun idarecilik yapan ve çok sayıda idareci ile çalışan müdürümüzdü. Bu dönemde idareci olan ekip otelde yattığı, bir öğünden fazla yemek yediği ve ek ders ücreti almasına rağmen, fazla mesai ücreti aldığı için soruşturma geçirmiş ve yargılanmıştır. Soruşturma ve yargılanma sonucu, zimmet çıkarılan paralar geri tahsil edilmiştir. Ahmet müdürüm zamanında personel sendika kurmuş ve hak mücadelesine başlamıştır. Bundan dolayıdır ki personel kendilerine engel olmayan, Ahmet müdürümü iyilikle yâd etmektedir.

Ahmet Tekeli ayrıldıktan sonra, ekibinde müdür yardımcısı olan Mehmet İnkaya arkadaşımız müdürlük görevine getirilmiştir. Uzun süre görev yapan Mehmet İnkaya da öğretmen evinde tadilatlar yaptırmış emekli olanların dışında işten personel çıkarmamıştır. Yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Mehmet İnkaya görevden alınmış ve öğretmen olarak okula verilmiştir.

Mehmet İnkaya’dan sonra Hasan Gökhan müdürlüğe getirilmiştir. Çalışkan ve disiplinli bir müdür olan Hasan müdürümün, temizliğe de önem verdiği personel tarafından belirtilmektedir. Tüm sözleşmeli personel bu dönemde zorunlu ücretsiz izne çıkartılarak yapılan tasarruftan, bahçeye ahşap müştemilat (eklenti) yapılmıştır. Bu dönemde, idare ile iş konusunda ters düşen erkek berberi işten çıkarılmıştır.

Görevden ayrılan Hasan Gökhan’ın yerine, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı da yapan Abdullah Demir, Öğretmen Evi Müdürlüğüne atanmıştır. Abdullah Demir müdürüm sevilen bir idareci olmasına rağmen, bir müddet çalıştıktan sonra okul müdürlüğüne atanmıştır.

Abdullah Demir’den sonra Lokman Özkul Öğretmen Evi müdürlüğüne getirilmiştir. Lokman müdürüm de binada tadilatlar yaptırmıştır. Bu dönemde sendika temsilcisi Bekir Gözelimtepe ve üç arkadaşı işten çıkarılmıştır. Daha sonra bu işten çıkarılma konusunda, pişman olunduğu ve özeleştiri yapıldığı, çıkan personeller tarafından belirtilmiştir. Çıkan sözleşmeli personelin yerine, taşerondan eleman çalıştırmaya başlanılmıştır.

Lokman müdürümden sonra yerine, şuan müdürlük görevine devam eden Mehmet Doğan atanmıştır. Mehmet müdürüm de tadilat yatırmıştır. En son üst üste iki sefer neden yapıldığı anlaşılmayan dış cephe boya yaptırılmış, yılı geçmeden kabarmıştır. Aradan yıl geçmeden güçlendirme kararı alınarak, hizmete ara verilmiştir.

Buraya kadar bir sıkıntı yok gibi görünüyor, ancak hizmete ara verildiği için çalışan sendikalı iki işçi işten çıkarılmıştır. Çalışanın biri kabul etme (resepsiyon) görevlisi, diğeri otel kat görevlisi. Bunlar hizmeti 20 yılın üstünde olan çalışanlar. Şimdi tadilat başladı, üç sözleşmeli personel ve iki kadrolu personel üç idareci ile birlikte göreve devam etmektedir. Şimdi idareci arkadaşlara soruyorum, empati yaparak düşünün, 20 yılın üstünde görevi olan personel mi çıkarılır yoksa iş bulması kolay olduğu için genç personel mi çıkarılır?

Sendikalı personeli işten çıkarmak için zaten EYT çıkacak yılbaşında emekli olacaksınız, bu arada paranızı faize yatırıp değerlendirirsiniz gibi ikna metotları işe yarmadı. Sizden, bunun yerine,  yılbaşı gelsin asgari ücret artacak öyle emekli olursunuz demenizi beklerdik. Hani sendikalısınız ve sendika yöneticiliği yaptınız ya, sizden adalet beklenirdi.

Sayın müdürüm, üç ay hizmet durdu diye, niçin çalışan beş sözleşmeliden ikisi işten çıkarılıyor? Bu sürede, yer bulunduğu için kuaför hizmete devam edecek, Doğru bir uygulama. Diğer personel bu sürede ücretsiz izne çıkarılabilir ve tadilat bitiminde çalışmaya devam edebilirdi.

  • Simdi işten çıkarılan iki personel ve kuaför dışındaki iki personel ne yapıyor?
  • Çıkarılan personel yerine taşerondan personel mi alınacak?
  • Yeni elemanları, daha önce eleman aldığınız taşerondan mı çalıştıracaksınız?
  • Taşeron aynı zamanda sizde işçi olarak çalışıyor mu? İ
  • htiyaç olmadığı için çıkartılan elemanın yerine, eleman alınacağı zaman, çıkarılan elemanın çağrılması gerekmiyor mu?

Sayın Milli Eğitim Müdürüm, hoş geldiniz ve başarılar dilerim. Öğrendiğimiz kadarıyla yolsuzlukla mücadele etmiş bir idarecisiniz. Bu konun incelenip gereğinin yapılması sizden beklenmektedir. Böyle bir uygulama özel sektör mantığıdır ve bir eğitim kurumundan beklenecek davranış değildir. Şuan bu kurumda 5 çalışana üç idareci bulunmaktadır. Bizim önerimiz de, İdareciler bu sürede geçici görevle ihtiyaç olan bir eğitim kurumunda görevlendirilebilir.

Kırkı geçen personelle çalışan öğretmen evinden, yedi personelle çalışan öğretmen evine ve hala işten çıkarmalar. Eğitim kurumları bilimin ışığında, hak, hukuk ve adaletle yönetilir.

Sağlıklı ve Mutlu Kalın

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER