Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Enver Deniz

OKULLAR AÇILIRKEN

2023-2024 Eğitim ve öğretim yılında okullarına yeni başlayan öğrencilerin uyum yıl dersleri bu hafta başladı. 11 Eylül2023 tarihinde ilk, orta ve liselerde yeni eğitim ve öğretim yılı maratonu başlayacak. Bu vesile ile öğrenci, veli, öğretmen, idareci ve tüm çalışanlara başarılar dilerim.

Eğitim ve öğretimde başarı sıralamamız çok iyi olmasa da ferdi olarak Türkiye sıralamasında iyi puanlar alan öğrencilerimiz yok da değil. Türkiye birincileri çıkardığımız zaman, bu öğrencilerimizin başarılarını okul idarecileri, dershaneler ve kurs veren öğretmenler reklam için kullanırken, öğretmen ve velilerin katkıları pek konuşulmamaktadır. Biz ferdi olarak Türkiye birincisi çıkarmaktan ziyade genel başarıya ya da kendi statüsündeki okullar arasındaki başarısına bakmak gerekir. Yani fen lisesi diğer fen liseleri arsında değerlendirilmelidir. Anadolu liseleri kendi arsında değerlendirilebilir. İmam hatip okulları kendi arasında değerlendirmeye alınabilir.

Eğitim-öğretim yılının başladığı zamanda geçmişte yapılan hatalar halen devam etmektedir. Öğrenci kitaplarındaki israf devam etmektedir. Devlet, ders kitaplarını ücretsiz verdiği için israf çoğalmıştır. Öğrenciye kitaplar dağıtılmadan önce, özel ders kitapları ve yardımcı kitaplar öğrenciye ve veliye tavsiye edilerek bu kitapların satılması sağlanmaktadır. Bu durum geçmişte dergi alımında yapılan hataları bana hatırlattı.

Doğru her okula göre olmamalıdır, devletin verdiği kitap yanlış ise sadece ihtiyacı olan okullara verilmelidir. Diğer kitapları seçen okul y ada öğretmenlere de şunu sormak istiyorum, farklı kitapları seçenlerde mi bir yanlışlık var, yoksa herkesin doğrusu mu farklı? Bu konun milli eğitim tarafından gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bir dersten 2ile 5 adet yardımcı kitap alınan bir okulda, buna rağmen ortalama başarı iyi değilse, demek ki bu kitapları tavsiye ederek aldırmakta yanlış. Hayat pahalılığının olduğu ülkemizde, velilere bu kadar gereksiz maddi külfet yüklemekte aileleri zor duruma düşürmektedir.

Öğrencinin masrafı sadece kitapla sınırlı değil. Zorunlu olan formaların sade renkler yerine farklı çizgiler ve işaretlerle tespit edilmesi, forma satışlarının birkaç esnaf tarafından satılmasını sağladığı için fiyatlarının pahalı olmasına neden olmaktadır. Okullar desensiz farklı renklerde forma tespiti yapmış olsa bu formalar pazarlarda satılabilir ve fiyatları daha uygun olabilir.

Okullarımızda veli profiline göre, etüt merkezleri ya da öğrenci koçluğu yapan kurumlar tavsiye edilerek, buralara öğrencilerin yönlendirilmesi sağlanmaktadır. Lise ve ortaokul öğrencileri dershanelere ve özel kurslara yönlendirilmektedir. Özel okul öğrencisi başarısı için dışarıdan bir öğretmenden özel ders almak istiyorsa bu işte de bir yanlışlık var. Burada özel okulun ne anlamı kalıyor. Devlet okulunda okuyup, dershaneye gitmesi ya da özel ders alması daha uygun olmaz mı?

İl olarak bizim bir başarı hikayesi yazıp, başta idareci, öğretmen, veli ve öğrencilere bunu inandırarak bir adım atmamız gerekmektedir. Bunun içinde yeni projeler üreterek başarı hikayesini yazmalıyız.

İlimizin başarı sıralamasında en iyi yerlere gelmesi dileğiyle…

Sağlıklı ve Mutlu Kalın.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER