Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Enver Deniz

PROMOSYON VE ÖĞRETMEN KARİYER SINAVLARI

 

Promosyon, bankaların çalışanların yada emeklilerin maaşını bankadan alma karşılığı aldıkları transfer ücreti. Bankalar üç yıl maaş verdikleri  mudilerinin kurumlarca yatan paralarını işlettikleri için bu promosyonu  veriyor.

Emekli vatandaşlar en çok promosyonu veren bankaya kendi isteğiyle gidip anlaşmayı  imzalıyor. Bu anlaşmayı mudi, istediği zaman aldığı promosyonu ödeyerek tek taraflı olarak fes edebilir. Yeni diğer bankalar ile anlaşma imzalayabilir. Çalışanlara gelince,  idarenin davet ettiği bankalardan en çok promosyon verenle anlaşma imzalanıyor. Buraya kadar yöntem doğru gibi geliyor. Burada eksik yada yanlış olan, çalışanlar adına temsilcilerin ve tüm o koldaki sendikaların tamamının ihaleye çağrılmayışıdır. Geçmişte maaş karşılığı kurumlara ve yöneticilere araç alındığı bilinen bir gerçektir. Bu tür yanlışların yapıldığı bilinen bir gerçekse, akıllı yönetici promosyon ihalelerine hem kurum hem de tüm sendikaların temsilcilerini ve tüm banka temsilcilerini çağırır. Amaç şeffaf davranarak temsilci  katılımlarıyla eleştirilerin önüne geçmektir.  Bu bazı kurumlarda böyle olmuyor. İdare ve yetkili sendika temsilcisi ile birkaç banka arasında ihale yapılıp sonuçlandırılıyor. Böyle bir ihalede, çalışan konuşacak ve idareyi suçlayacaktır.  Sayın yöneticiler, böyle olmasını istemiyorsanız, promosyon ihalelerine o kol için kurulmuş tüm sendika temsilcilerini ve kurum müdürlerinden ,  birim sorumlularından temsilcileri ihaleye davet etmekten korkmayın.  Çalışanları korumak adına, bankalarla yapılan sözleşmelere, enflasyonda ki aşırı artışlarda ‘’güncelleme yapılır’’  yada ‘’tek taraflı sözleşme feshedilebilir’’  maddesi konarak yeni ihalenin önü açılmalıdır.

Farklı kurumlarda  farklı promosyonlar alınıyor. Burada çalışan sayısı ve aylık yatan  paranın miktarı önemlidir. Kıyaslama yapılırken  buna dikkat edilmesi gerektiğini  düşünüyorum . Çalışanlarımızın durumunun en iyi şekilde değerlendirilmesi dileğiyle.

KARİYER SINAVI

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerde kariyer basamakları oluşturarak , öğretmenlerin kariyer yapmaları ve maaşlarını artırmalarını planlamaktadır.

Öğretmene kariyer basamağının en üst seviyesi olarak,  başöğretmen statüsü vermekle, Atatürk’e verilen baş öğretmenlik  ünvanını  değersizleştirmeyi düşünmediler sanırım. Bu düşünülmedi ise bile, en üst kariyerin adının değiştirilmesi tepkilerin önünü kesecektir.

Kariyer basamakları sınavlarında, kariyer isimlerinin yanında kariyer verilme yöntemde yanlış. Öğretmenin kariyeri için yıl şartı varken onlarca cd yi izlettirerek sınava tabi tutmak yanlış ve rencide edici. Bir öğretmen 10 yıl boyunca başarısızsa,  görev yaptırılması yanlışken, sınava tabi tutup kariyer yaptırmak niye. Eğer başarılı bir öğretmense sınava tabi tutmak yanlış. Bir öğretmenin 30 yıl çalıştığı düşünülürse 10 yada 8 yıl başarılı olan öğretmene kariyer verilmesi uygun olur diye düşünüyorum . Öğretmenlikte başarısız olup, sınavı geçen öğretmene kariyer vermek, liyakatsiz kişiyi idareci yapmak gibidir. Sayın yetkililer, öğretmenlerin tamamı ve sendikalar da bu sınava karşı olduğunu söylüyorlar. Buna rağmen, sınav yapmanın başka amacı olduğunu düşünmek istemiyoruz.

Sayın yetkililere promosyon ihalelerinde daha şeffaf  olmayı ve kariyer sınavının iptal edilmesini öneriyoruz. Öğretmen camiasından ve toplumun diğer kesimlerinden tepki çekmemek için, baş öğretmenlik kariyerinin adını değiştirmeniz daha uygun olacaktır.

Sağlıklı ve Mutlu Kalın

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER